Рокендролът като религия

Гледай премиерата на документалният филм „Отвъд страниците на списание „Ролинг Стоун“ и ще се убедиш сам

0 коментара Сподели:

Няма какво да си говорим – рокендролът е религия! Пуснеш ли го в душата си, връзката ви е завинаги. Задавал ли си си обаче някога въпроса, как този стил успя като същинска магия да завладее сърцата и да промени живота на цели няколко поколения? Каква е тази негова сила, че от наблюдател изведнъж се превърна в катализатор на културни и политически процеси? Е, сега ще получиш отговор на тези, а и на много други въпроси, изграждащи движението, което търкаля камъка през всичките тези години. При това достоверно и почти веднага. 

На 15 февруари е българската премиера на документалния филм на HBO „Отвъд страниците на сп. „Ролинг Стоун“.

Никой няма по-ясен и изчерпателен поглед върху популярната култура през последните пет десетилетия от легендарното списание Rolling Stone, така че спокойно може да се каже, че ще черпиш информация от извора. Режисьори на лентата са носителят на „Оскар“ Алекс Гибни и притежателката на „Еми“ Блеър Фостър, които ще ни предадат с възможно най-голям детайл съществените моменти от целия този свят, разбира се, с помощта на редакторите на медията. Документалният филм  ще ни запознае с най-значимите събития в американската музика, поп култура и политика и ще проследи всичко важно по въпроса в рамките на две части от по 110 минути.  

Емблематичното списание, чийто издател е Ян Уенър, е първата медия, която осъзнава, че рокендролът е нещо много повече от поредната музикална мода. Освен че ще надникнем зад кулисите му, филмът ще ни заведе на цяло едно пътешествие, пълно с истинска музика и спиращи дъха фотографии, но това изобщо не е всичко.

В лентата са включени изпълнения на живо на легенди като „Ролинг Стоунс“, „Секс Пистълс“, Джанис Джоплин, Тина Търнър и Брус Спрингстийн.

Също така разказът на супер влиятелното списание ще надникне и отвъд ключови за Щатите истории, като президентските избори от 1972 година, отразени от класика на американската журналистика Хънтър Томсън. Ще научим истината и за емблематичното отвличане на милионерската дъщеря Пати Хърст, която се влюби в похитителя си, каква е била близката връзка между Джон Ленън и списанието от 1967 до 1980 г. и последната снимка на Ленин за Rolling Stone, направена от Ани Лейбовиц точно преди смъртта му.

Двете части на продукцията на HBO “Отвъд страниците на сп. „Ролинг стоун“ ще бъдат излъчени на 15 февруари от 23:25 часа и на 22 февруари от 23:05 часа по телевизионния канал HBO, a след премиерата си ще бъдат достъпни за гледане по всяко време и в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Сложи си една мислена удивителна за тази информация, за да прекараш времето пред телевизора не с поредната несъстоятелна боза на ефира, а с нещо наистина интересно, което е обърнало мирогледа на няколко поколения и си заслужава вниманието. 

Ето и 5 филма от Jameson, които ще те накарат да се влюбиш в Холивуд.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *