7 модни тенденции за есен-зима 2021 – 2022

Какво видяхме по модните подиуми и какво ще носим идните месеци

0 коментара Сподели:

Новият сезон вече тропа на вратата ни и е време да погледнем към модните ревюта – какво представиха големите къщи, какви са тенденциите, как можем да ги вплетем в ежедневието си. Както знаем, колекциите, които сега виждаме по подиумите, са плод на работата на дизайнерите от януари насам. Тогава предизвикателството пред тях, бе да разгадаят какво ще им се носи на хората след вълната от локдаун по света. Повече от половин година по-късно резултатът е много интересен!

Добрите новини са, че модата се движи към една главна цел и тя е комфорт. Това е обяснимо, след като прекарахме толкова време вкъщи. Въпросът, на който ще отговорим, е защо да избираме между това да ни е удобно и това да изглеждаме зашеметяващо?

Ето седем тенденции, които лесно можем да имплементираме в гардероба си за предстоящия сезон:

Плетива

Тук не става въпрос за едноцветен, скучен пуловер. Говорим за заигравка с текстури, почти архитектурни кройки и интересни цветови палитри. Вместо клин и суетшърт дизайнерите ни предлагат креативност и истински ювелирна изработка. Дрехите, представени от Stella McCartney, със сигурност не са скучни, а аутфитът на Acne е пример за съчетаване на различни текстури и материи в монохромна визия. Да се чувстваме уютно, излизайки от дома и потапяйки се в големия свят, звучи добре, нали?

Събличаме домашните дрехи…

… но удобството остава приоритет. Идеята тук е, обличайки се за бизнес среща, да можем да се излежаваме вечер на дивана със същите дрехи, без да се чувстваме некомфортно. Dries Van Noten показват елегантна версия на сатенена нощница, в която дължината и тежестта на материята я превръщат в елегантен тоалет, подходящ за парти с момичетата. Fendi играят с аксесоарите. Секси, блестящо, без да те притиска никъде.

Prep за пораснали

Всички елементи от визията на ученическите униформи са тук – яки, плисета, елеци без ръкави, карета. Всичко това се пречупва през нова, свежа призма. Добавят се големи панделки, цветовете понякога леко замайват (we’re looking at you, Dior) или направо сякаш залети с киселина. Не се връщаме в училище, пораснали сме и знаем как да си изиграем с правилата. Точно колко искаме да излезем от кутията на този стил, зависи от нас.

Тоналност и минимализъм

Ако елегантните дрехи с форма и структура ти липсват, не се притеснявай, трендът е тук. Кройките подчертават раменете, но се спускат свободно надолу, давайки ни да си поемем въздух. Палитрите са монохромни, за да е още по-шик. Ако имаш капсулен гардероб, в който доминира един конкретен цвят, тук идва възможността ти да създадеш цели визии с него. Различните материи ще ти покажат, че едноцветно не значи скучно.

Панталоните се трансформират

От миналата година се забелязва тенденция тесните дънки да губят моментум, и ревютата този сезон го потвърждават. Панталоните са с широки крачоли, дължината е до земята (подходящо за мразовитите дни), а дънките се връщат към по-ниски талии и тъмен деним. Добрата новина тук е и за околната среда, защото за избелването на платовете се изразходват хиляди литри вода и химикали, които не са особено екологични. Освен това белината износва фибрите на материята, която я прави по-малко устойчива на носене.

Y2K, здравей отново

Тренд, който набира сила вече повече от година – неонови цветове, платформи, мъниста, Бритни Спиърс и моделите на Tom Ford отпреди 20 години. Тогава модната къща го популяризира и сега се завръща към тази естетика. Versace вадят миниполите от миналото, Jacquemus ни напомнят за Spice Girls и Bratz куклите, а Isabel Marant връща тик-так копчетата и неоновите якета за зимни спортове обратно в гардеробите ни. Защо? Защото може и защото носталгията по миналото винаги се събужда в хората, когато настоящето е несигурно и странно.

Топлина

Представям си дизайнерите през януари на почивка във Френските Алпи. И сякаш са създали дрехи, които да пасват точно на тази емоция – шик и елегантност, завита в дебели слоеве подплатени якета и дълги топли прегръдки. Парти униформата се крие под овърсайз шушляково яке, което само подчертава нежността на дрехите отдолу.

Разходи се с нас до „Оборище“ и „Шипка“.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *