City Walk: „Оборище“ и „Шипка“

0 коментара Сподели:
Оборище

Всеки ден може да бъде повод за празник, ако вятърът те отвее към карето между „Шипка“ и „Оборище“.

Малките лампички, красивите дървета и силното усещане, че сме далеч от шумния център на града, ни пренасят в една друга София.

Този месец правим обиколка на едни от най-декадентските места в града, обагрени в цветовете на щастието.

Хвани ръката ни, тръгваме!

100 грама сладки

100 грама сладки

Минавайки покрай сладките и цветни витрини на „100 грама сладки“ на ул. „Шипка“ 12, се потапяме в един приказен свят. Нека да е лято, нека да е свежо! Вкусни френски макарони, сладки, торти, джелато и бонбони – това е рай в сърцето на София! Насладете се на новите летни вкусове, бъдете част от тази прекрасна магия, с която започва нашата обиколка из „Оборище“ и „Шипка“.

ул. „Шипка“ 12
0887 101 900
www.100gramasladki.com

Bug Coffee

Bug Coffee

Ароматът на наслада ни придърпва към следващата, добре позната градска спирка. Всички кафе зърна тук са отгледани, изпечени и приготвени с отношение и майсторлък. Резултатът е емоция в чаша, а какъв да бъде произходът ù, избираш от разнообразна селекция.

Bugcoffe.com

Flip Flop

Лавандулова лимонада, която събира лятото в чаша, и наливни бири за всички сезони – само две от хилядите причини да закрачиш смело към Flip Flop. Даже не е нужно да се прибираш, за да разходиш кучето, тук са dog friendly. Усещането е за вечно лято – денем е небрежно и спокойно, а вечер изключително весело.

ул. „Оборище“ 61

Forno Cipollini

Cipollini

Затвори очи и си представи най-автентични вкусове и аромати на Италия. Е, по-вероятно е да си на „Оборище“ 36А. Прясната паста и италианската пица ни носят усещане за dolce vita, към което се стремим и в житейски план. Задължително пробвай и тирамисуто, няма да сбъркаш.

0887 778 464

IL Fornetto

IL Fornetto

Освен със завидното разнообразие от фокачи, минавайки оттук, можеш да прегрешиш и с освежаващия сладък специалитет – лимоновата торта. Напазарувай и сърцевина от артишок, рагу или маслини, ей така, за да не забравяш за IL FORNETTO и вкъщи.

0877 799 290

La Branche

Когато мислим за модерна класика, великолепна атмосфера и храна, която ни кара да искаме още и още, няма как да подминем входа на La Branche. Разположен в Crystal Palace Boutique Hotel, този космополитен ресторант ни води на пътешествие с всяко предложение от менюто си. Изкушенията на лятото те очакват на ул. „Шипка“ 14, наслади им се с чаша сок от бъз!

ул. „Шипка“ 14
0885 581 758
FB/labranchesofia

Mediterraneo

Когато храната е приготвена с въображение и истинско отношение, това се усеща. Ул. „Оборище“ ухае точно на това благодарение на майсторите готвачи в Mediterraneo. Разнообразното меню ни глези с неща като бургер от конско месо с трюфел, домати, хрупкава салата и бъркани яйца или авторското им „Болонезе“ с рагу от скариди, селъри, лук и доматена салца.

ул. „Оборище“ 9 Б
0886 644 402
www.mediterraneo.bg

Bar & bistro Quche

От близо година на ул. „Оборище“ в София има едно специално място – сладкарница, вино бар и още нещо… Quche Wine, Sweet, Social привлича с елегантност и интимност, които пренасят атмосферата на Париж в българската столица. Тук е лесно да се отпуснеш с приятели, да разговаряш с бизнес партньори, да останеш насаме със себе си и да се наслаждаваш на живота, който кипи на една от най-кокетните улици в София. Quche е място за чаша ароматно кафе, марково уиски, превъзходно вино, авторски коктейли, горещ шоколад… В селекцията вина (над 150!) ще откриете най-доброто от различни краища на Европа, а храната допълва очарованието на амбианса и насладата на сетивата. В Quche има и мед, сладко, вишновка, сезонни плодове и зеленчуци. Ммм! И не на последно място – тук се събират сродни души, много от хората се познават и се чувстват комфортно заедно на едно хубаво място.

ул. „Оборище“ 37
0878 737 737
www.lepetitquche.com

Raffy Bar&Gelatto

Миди с билки, задушени в бяло вино и зехтин, или свежи и хрупкави тиквени пръчици, гарнирани с млечно-билкова паста? Може ли да бъде по-лятно? Аристократичната улица сама повежда към следващата локация. Бързаме да се настаним, за да пробваме от новото лятно меню, което дискретно намига към Средиземноморието. Ястията носят духа и кулинарните особености на Италия, Испания и Мароко, а небцето ни няма нищо против да пропътува тези ширини. Морските деликатеси са точно това, от което имаме нужда, също както хладните напитки, утоляващи жаждата в жарките летни дни (и нощи!). Доброто обслужване и приятната музика ни карат да се чувстваме винаги добре дошли тук. Обедното меню не е за изпускане, особено когато през седмицата искаш да си доставиш малко удоволствие. Храната преди всичко е емоция… а още дори не сме споменали сладоледа!

ул. „Шипка“ 9
0897 847 154
www.raffy.bg

Timeless

Timeless

Ето го зеления оазис, в който и слънцето спира, за да утоли жаждата на жарките си лъчи. Тimeless очарова, сякаш си открил софийската тайна градина! Тук допълват блаженството от класическите коктейли и добрите вина с подходящи вкусотии, а ако си ранно пиле – чакат те за кафе.

ул. „Кракра” 11

Jimmy’s

Сладкото угощение започва в Jimmy’s! Мястото ни предлага всякакви сладоледени изкушения, изпълнени с вкусове, произведени в България. Опитай гофретите и пухкавите палачинки със сладолед, а ако си в настроение за нещо солено – сандвич Панини!

ул. „Шипка“ 18

Кръчмарница

Меню, изпипано до най-малкия детайл, където класическите предложения ще те изненадат с вкусовите си интерпретации. Прохладната градина в жълтата къща ни приютява в обятията си, където се наслаждаваме на уличната обстановка с чаша апетитен коктейл в ръка.

ул. „Оборище“ 35

Млекарницата на Добрев

Стигаме и до кокетното магазинче за млечни продукти, което завладя столицата, а и сърцата ни. Тук ще се насладиш на превъзходни предложения от първокачествено мляко. Качота или пушено проволоне? Светът на сирената е вълнуващ, особено в главите на истинските градски ценители.

ул. „Сан Стефано“ 15

Компанията

Няма как в гастрономическата си разходка да не посетим и добрите ни стари познайници от Компанията. Свежият, вдъхновен от природата интериор  е естественото продължение на зелената улица. Тук се радваме на брускети с гуакамоле, яйчени класики и сладки въглехидратни прегрешения, а времето между закуска и обяд в такава компания, минава неусетно.

ул. „Оборище“ 109
0888 630 691
FB /Компанията

Оборище 63

Лятната ни разходка по Оборище продължава, а мястото под номер 63 ни изненадва с изцяло нова концепция. В прохладната градина можеш да се насладиш на качествена морска храна, да разпуснеш за обяд или да приключиш работния ден подобаващо. Селекцията вина ще изпълни чашите с аромат и вкус, а романтичната атмосфера и изисканите кулинарни предложения обуславят мястото като спирка на съвременната европейска кухня.

ул. „Оборище“ 63
0877 186 688
FB /oborishte63restaurant

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *