The Local: Богдан Бояджиев

Той е художник с иглите - татуист!

0 коментара Сподели:

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Или даваш всичко от себе си, или изобщо не пробваш.

е професионалното му мото, от което печели всеки, минал през ръцете му. Богдан Бояджиев (или Б2, както му викат) завършва НХА, а после намира себе си в татуирането. Няколко години набира опит в чужбина, преди да завърти софийското студио Balkan Tattoo. Обича всичко в работата си – от рисуването до общуването с всякакви хора. И не спира да атакува нови върхове в изкуството си. Затова и няма да го хванеш да кръжи все около един и същи артистичен стил. Иначе обича също гмуркането, екстремните спортове и фотографията. А кои предмети са безценни в ежедневието му, виж на следващите редове.

МАШИНКАТА ЗА ТАТУИРАНЕ

През повечето време татуирам, а машинката е връзката между ръката ми и клиента. Съответно е от изключителна важност за мен. Усещам я натурално в ръката си и се чувствам странно, когато е далеч от мен. Както повечето татуисти, имам доста машинки. Често зад тях седят и интересни истории. Дали са ръчно правени от някой майстор, или са подарък от колега – всяка е с характер, всяка е с история.

ФОТОАПАРАТЪТ

Така и не се научих да си правя селфита. От дете съм свикнал да съм зад камерата. Самото търсене на подходящ ъгъл, осветление и план, за да изразиш чувство, момент или обект, ме пленява. Разбира се, най-често запечатвам направена от мен татуировка. От малък съм фен и на моментните апарати. Вярвам, че спомените са важна част от нас, а това е един от най-добрите начини да ги запазя и предам.

МОЛИВЪТ

Голяма част от нещата в ежедневието ми започват с молив. Без значение дали е pencil-ът за таблета или обикновен Koh-I-Noor, той никога не е излишен, било то за да скицирам идея за татуировка, да рисувам или да си запиша важни задачи. Винаги гледам да имам един подръка. Интересно е, че можеш да го ползваш и като показалка, палка за барабани или да си почешеш гърба.

Ето и запазените марки на великите режисьори.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *