5 планински дестинации за почивка

От луксозни хотели до автентични къщурки - отдай се на релакс в планината

0 коментара Сподели:

Върховете в страната на релакса се извисяват далеч отвъд хоризонта на познатите опции за почивка. В този брой правим преглед на местата за настаняване, където наистина ще усетиш спокойствие, и имаме само едно наум – да дадем варианти за всеки вкус. В разнообразна селекция събрахме както хотели, в които положителната денивелация на доброто прекарване надминава надморската височина на близкостоящите планини, така и къщи за гости, където заради близостта до природата почивката е от типа „милион звезди“.

Разгледай дестинациите и без да се колебаеш, се отдай на почивка. Заслужаваш го!

Premier Luxury Mountain Resort

Романтичното и безгрижно лято е гарантирано за любителите на планинските почивки. Ако мечтаеш за бягство от града, сред свеж планински въздух и красива природа, Premier Luxury Mountain Resort е мястото за следващия свободен уикенд или дълга ваканция. Хотелът се намира в подножието на Пирин, само на 700 метра от Гондолата, еднакво близо до свежестта на гората, но и до сърцето на града. Тук ще откриеш комфорта на петзвездното обслужване, съчетано с нови усещания, вкусове и релаксиращи СПА изживявания. Всички стаи и апартаменти са обзаведени с уникален дизайн в собствен стил, а допълнителните удобства напълно олицетворяват концепцията за истинско гостоприемство. За най-малките гости на хотела е осигурена безплатна анимация, за да може почивката да е наистина пълноценна и изпълнена с красиви спомени. Наслади се на Банско в уюта Premier Luxury Mountain Resort!

Банско, ул. „Караманица“ 11
0749 50 500
0882 300 314

Park Hotel RAYA Garden

Близо до града, но сред зеленото уединение и спокойствие на гората – ето така предпочитаме да почиваме, когато и приключенският, и бохемският дух не спират да бушуват в нас. Park Hotel Raya Garden е разположен в самото сърце на парк „Света гора“ и разкрива невероятна гледка към Велико Търново. Сградата е построена така, че да се възползва от геотермалната енергия – така въглеродните емисии са минимални, а интериорът пленява с фантастични мотиви, обособяващи райско кътче сред гора та. Освен удобствата на хотела, конферентната зала и страхотния ресторант, в близост те очаква и езеро Света гора, което предлага чудесни условия за спортен риболов и отдих. Ако пък искаш да опиташ от кулинарните блага на района, можеш да поръчаш прясна риба от езерото в ресторанта на хотела. В близост се намира и Винарна „Ялово“, до която те съветваме да се разходиш за чудесен дегустационен тур.

Хълм Света Гора, Велико Търновo
0879 107 500

Рила Боровец

Гледката тук е величествена и през лятото! Невъзможно е да устоиш на повика на природата, щом на 60 км от София те очакват пешеходни турове, катерене, маунтинбайк, конна езда и още. Построен по модела на френския курорт Лез-Арк, х-л „Рила“ посреща в модерен алпийски стил. Уикендите можеш да избираш от приключенска или кулинарна програма, а в новото място to see and be seen – The Terrace Lounge, може да се насладиш на сутрешното си кафе и разпускащо питие след странстване в планината.

кк Боровец
0700 200 52

Лещенска идилия

Лещен е магия, а в къща за гости „Лещенска идилия“ ни очаква безвремие, камък, дърво, светлина и любов. Голямата и малката кокетна къща до нея за двама са изградени изцяло от естествени материали. Освен че място то приветства домашни любимци, е подходящо и за деца и среща на няколко поколения. Голямата къща събира до 10 човека, а преживяването тук наричаме безценно – с велосипеди, барбекю и пещ.

с. Лещен
0888 977 666

Cob Camp

Cob Camp Club е райско място сред природата, което ни предлага артистични стаи, фургони, бунгала и къщички, направени от изцяло естествени материали, домашна храна с биопродукти и различни работилници за духа и тялото. Тук ще намериш истински природен дзен, съчетан с антикварни предмети, книги и грамофонни плочи, а обстановката е повече от приказна. Не пропускай!

с. Дъбравите, ул. „19“ 25
0896 857 400

A видя ли Вдън гори: пътеки из България?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *