5 места в България, които да снимаш с новия си дрон

Не пропускай да уловиш тези незабравими гледки!

0 коментара Сподели:

Колкото и добър фотограф да си, някои кадри просто няма как да бъдат уловени в пълния им блясък, докато си на земята. Преди обаче да нарамиш ракетната си раница и да се изстреляш с DSLR-a си в небето, имай предвид, че има и по-лесен начин: с помощта на дрон. Дронът позволява да погледнеш на България от нов ъгъл – при това буквално. Можеш да преоткриеш дори до болка познати туристически обекти, когато ги видиш отвисоко, на фона на заобикалящата ги природа. Затова сега ще ти дадем

5 предложения за обекти, които да снимаш с новия си дрон и с които да шашнеш последователите си в Instagram.

Храм-паметникът „Свети Александър Невски“

Знам, знам, това е един от най-популярните туристически обекти в България, има го на всяка картичка, може би минаваш покрай него всеки ден. Около него хвърчат толкова дронове, че ентусиастите го наричат „Александър Дронски“. Само че точно тук идва ролята на креативността. Има си причина тази дестинация за фотографи да е истинска класика, а когато се снима с дрон от тази локация, София изглежда като място от приказките. Иди по залез, вдигни дрона на подходяща височина и си поиграй с експозицията и светлината. Дори да ти изглежда като клише, ще искаш да сложиш снимката за уолпейпър, а видеото да е фон за визитката ти.

Райското пръскало

На това място игривите и бистри води на река Пръскалска се хвърлят в близо 125-метрова бездна и с грохот се приземяват върху гранита, разпръсквайки се във всички посоки. Дори с невъоръжено око гледката тук е зашеметяваща. Фотоапаратът е направо задължителен. Но истински неоценим помощник на всеки фотограф тук е дронът. Той дава възможност да снимаш тази 125-метрова красота от различни височини и да заснемеш феноменални видеокадри, които няма как да хванеш от каквато и да е статична точка. Отиди през пролетта, когато има зеленина и мястото ще ти се стори абсолютно сюрреалистично.

Източните Родопи

Накъдето и да се завъртиш в Източните Родопи, красотата ще е навсякъде около теб. Изключително подходящи за снимки с дрон са меандрите на река Арда, които изглеждат феноменално от птичи поглед. Дронът дава невероятна перспектива над тази красота. Язовир „Кърджали“ също си заслужава да го видиш от птичи поглед. Ако пък отидеш в местността през есента – не знам дали ще искаш да си тръгнеш. Природата в Източните Родопи е приказно красива и тайнствена и

няма да ти стигне една SD карта, за да я заснемеш цялата!

Има опасност и да ти се прииска да полетиш върху дрона си, за да видиш цялата тази красота със собствените си очи, но за всеки случай не опитвай това.

Белоградчишката крепост

Белоградчишката крепост е страхотна когато и да отидеш там и както и да я гледаш. Тя също е доказателство, че класическите туристически дестинации често има защо да са класики. Полетът с дрон около тях обаче е друго изживяване, особено през есента и особено малко по залез-слънце. Скалите, стълбите, водещи до тях, и растителността наоколо… гледката е толкова красива, че е способна да те разплаче.

Всичко по пътя от Велико Търново до паметника Шипка

Велико Търново предразполага към снимки с дрон кажи-речи от всеки ъгъл. Една разходка, започваща с въздушни снимки около „Царевец“ и завършваща на паметника „Шипка“ просто трябва да мине и през храма „Рождество Христово“ в град Шипка. Шипченският манастир е абсолютно архитектурно бижу, а заобиколящата го природа му дава сюрреалистичен вид. Разбира се, това са само част от местата в България, които да посетиш с новия си дрон. Когато пред себе си имаш подобни гледки, е направо трудно да направиш лоша снимка или видеоматериал. Където и да снимаш обаче, се поинтересувай предварително дали е окей да летиш с дрон там. Имай предвид, че е забранено да го правиш около летища и дори жп гари, тъй като е въпрос на сигурност.

Ако искаш красива градска разходка по-отблизо, виж три есенни улици, по които да минеш.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *