От вандализъм до изкуство: стрийтарт в София

20 графити артисти и пътят им от улицата до изложбените зали

0 коментара Сподели:
Галерия DOZA

От уличното изкуство до галериите и частните колекции – пътят на мъдрите „вандали“ може да бъде меко казано интригуващ. От първи септември тръгваме по него с изложбата „От вандализъм до изкуство“, която отваря врати в галерия DOZA.

В изложбата ще видим работи на 20 артисти от България и Холандия –  

примери от различни поколения и етапи в развитието на уличното изкуство, рисувани със спрей, акрилни и маслени бои, принтове и инсталации. Това, което ги свързва, е силното послание и добавената стойност, която всеки от тях оставя в заобикалящата ни среда. Куратори на изложбата са Nash – холандската стрийтарт легенда с множество проекти в целия свят през последните 30 години, и екипът на Sofia Graffiti Tour (Цветан Бизев, Стела Каменова и Николай Бизев).

Българските артисти, чиито произведения ще видим в изложбата, са Arsek & Erase, Chan Clan, Felon, GRTS, МAD, Mr. Aо, Nasimo, Rate, Rays, Sten, Ster, Wion, Xpome. 

Nasimo

Сред холандските творци са Dphazer, Erwtje, JDL, MR June, Nash, Serge, Turmoil, който именно ще нарисува стената, прилежаща на DOZA, в деня на откриването на изложбата – 1 септември.

Изложбата можеш да разгледаш в дните до 14 септември, а за повече информация следи събитието във Фейсбук и профилите на организаторите от Sofia Graffiti Tour и Посолството на Кралство Нидерландия в България.

Чарли Уотс и нещата, които може би не знаеш за него.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *