Лятно кино в парка с Кинематограф

0 коментара Сподели:
Кинематограф Лятно кино

Ето, че отново е август. Всеки търси да се скрие в собствената си хралупа, safe място от вируси, хорски мнения и жега. Вероятно повечето от вас са се върнали от родните и чуждите места по морето, където слънчевите лъчи оставят отпечатъци по кожата или в съзнанието.

Лятната почивка винаги ни запленява  и понякога забравяме, че хубавите преживявания могат да бъдат и в града. А ние сме сигурни, че градската джунгла крие по нещо за всеки. Ако си отложил летния отдих или си избрал ранно бягство през юли – нашата София със своята динамика дава живот на много събития.

Сега ще обърнем внимание на „Кинематограф“ – най-голямата платформа за късометражни филми в България, които подготвят цели 6 вечери с кино на открито!

Локацията е паркът в Студентски град, събитията са със селекции от българско и чуждестранни къси филми, а във фокуса на прожекторите ще бъдат младите творци.

Всички тези цветни изживявания  дават възможност да се насладиш на късото кино и то като си припомниш времето, в което всички бяхме бедни студенти. Безплатно е!

Кинематограф Лятно кино

Част от  заглавията, които ще присъстват, са „Далеч от времето“ на Деян Цвятков, „Скок“ на Петър Вълчанов, а също и  „Насред бетона“ на Йордан Михайловски, всички те – номирани на известни фестивали. Прожекциите ще бъдат разнообразни и ще засегнат различни теми, като за водещи акценти са избрани любовта и човешките отношения.

Организаторите мислят също и за най-малките почитатели на късото кино, затова всяка една от прожекциите ще започва с филм, подходящ за деца.

Ако искаш достоен завършек на лятото с  кино на открито, паркът в Студентски и „Кинематограф“ ще го предложат. От „Кинематограф“ препоръчват да си носиш одеяло или постелка за сядане. А те ще са там и обещават запомнящо се преживяване – точно под звездите.

Кинематограф Лятно кино

Датите са 27, 28 и 29 август и 17, 18 и 19 септември, стартира след залез слънце, а мястото – централните поляни на парк „Студентски“. Вход свободен! Събитието се осъществява с подкрепата на Район Студентски.

За да се информираш за следващото кинопреживяване, разгледай програмата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *