Марго Роби е Барби – кой ще бъде Кен?

Една от любимите ни актриси в неочаквана, но логична роля

0 коментара Сподели:
margot robbie

Новината, че Марго Роби ще бъде Барби, не шокира никого. Всички помним онази сцена в The Wolf of Wall Street с розовата рокля в детската стая – само логото на Barbie липсва, за да е продуктов кадър на Mattel. Австралийката е доказала дотук, че може да изиграе всичко и хората да са все така влюбени в нея. Без значение дали е Принцеса Наоми от Бей Ридж, Кралицата на Шотландия Мери, шампионката фигуристка Тоня Хардинг или секси психопатката Харли Куин.

Още една причина да чакаме с трепет този проект е намесата на Грета Гъруиг,

която с филмите си Lady Bird и Little Women се наложи като един от водещите режисьори на новото поколение в киното. Сред другите имена в този доста странен проект впечатление прави това на Ноа Баумбах, който е съсценарист. Иначе той е партньор в живота на Грета Гъруиг и един от най-уважаваните режисьори през последните години, считан заради нюйоркския уклон във филмите му за тематичен и духовен наследник на легендата Уди Алън.

Това не е първият филм за куклата Барби – досега е имало стотици, може би хиляди.

Дотук тя е играла ролята на най-разнообразни принцеси стил Рапунцел и Малката русалка, но също така е претърпявала кариерни превъплъщения в разнообразни професии като например учител по йога, спасител на плажа, парашутист, гейм дивелъпър, балерина и пилот на състезателна кола. „Барби идва с доста емоционален багаж. Има и носталгични връзки с нея, има и омраза към това, което тази кукла символизира, но това ни дава още повече предизвикателства и нови, вълнуващи начини да подходим към проекта“, коментира избора си за ролята Марго Роби. „Първоначалната реакция на хората е: „О, филм за Барби“. После чуват, че аз и Грета Гъруиг сме замесени, и са:

„Хмм – във филм за Барби?!“.

Опитите за филми по игри и играчки не спират, с променлив успех. Имаме добрите примери като Lego Movie, един от най-смешните филми на света както за малки, така и за големи. Също Transformers поредицата, която, макар и да взема „Оскар“-и единствено за звук, не спира да пълни салоните и да забавлява масовия зрител. Има и странни примери като поредицата по пластмасовото войниче G.I. Joe или играта с хиксчета за кораби и подводници Battleship. Какво ще се получи от бъдещия филм за Барби, тепърва предстои да разберем. Засега обаче знаем, че в сюжета му героинята е изгонена в реалния свят, защото не е достатъчно съвършена. Звучи като добра отправна точка.

И все пак – остава най-важният въпрос? Ако Марго Роби е Барби, кой тогава е Кен?

Имаме няколко актьори в списъка – да видим дали предсказанието ще се сбъдне. Филмът се очаква през 2023, така че има доста време дотогава.

Кои са заглавията, които ни вдъхновиха през годината дотук
Пусни се в Tik Tok с нас.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *