Наистина ли искаме раздяла, или просто ни се прави секс

Вълната на разбити връзки по света продължава

0 коментара Сподели:

Защо хората се разделят толкова през август 2021 – повече от всяко едно лято досега? Причините не са една и две, но тенденцията на разбити връзки продължава.

В Англия има скок от 122% в разводите, в Америка 32%, а даже в Китай и Швеция кривата се движи нагоре. В Китай локдаун мерките са едни от най-сериозните, а в скандинавските държави обратно, почти не съществуват.

И въпреки това крайният резултат от свързания с ковид стрес е един и същ –

повече прекратени съпружески отношения. Когато става дума за статистика, гаджетата с различна степен на сериозност са по-трудна за измерване величина, особено с официални данни. И все пак достатъчно е да се огледаме в социалните мрежи, за да видим отговора какво се случва.

Хората на доста от снимките във фийда ни си смениха местата и вече се тагват на различни локации, в различни компании. Малкото връзки, които оцеляха през всички тези изтрещели месеци от черната дата 13 март 2020 насам, вече се бият по гърдите с гордостта на хора, преплували със сал Тихия океан. Ръка на сърцето, не са много подобните положителни истории с хепиенд. Повечето интимни отношения паднаха жертва на прекалено многото време, прекарано заедно, и липсата на контакт с външния свят, след което дойдоха няколкото месеца на пълна свободия и повсеместно разцепване с партита, фиести и фестивали по един доста тийнейджърски маниер. Общо взето, усещането след пандемията е точно като за първите детски морета

– всички сме като отвързани, скъсали синджира, Джанго без окови и въобще положението е „ужаст-мале-олеле“.

Трудно е да се опазиш във връзка с такова състояние на духа. Тъжната истина е, че може би просто след всичките тези тонове скука, дето ни се струпаха на главата напоследък, явно просто ни се живее.

И кой може да ни обвини? Лято е, всички са голи по улиците, от колоните блъскат бенгъри, атмосферата е гореща до бяло и – ръка на сърцето – много е трудно да мислиш за нещо различно от секс. Пък и както е тръгнало, май трябва да избухваме като за последно. Скоро вероятно пак ще ни затварят – нека поне натрупаме малко спомени, да ни топлят през студените дни. Аз лично не съжалявам за загубеното, а винаги се радвам на спечеленото. Съветвам ви да направите същото.

13 начина да убиеш скуката в София през август

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *