Белите вина, които пазят лятото в стъклените си бутилки

Вкусът на август

0 коментара Сподели:

Пътешестваме из вкусовете, ароматите и вариациите, които шата и винарни поднасят в бутилки. Разхождаме се из огрени от слънцето лозя, събрани в изпотени чаши с високи столчета. Отпиваме от слънчеви напитки, които са поели в себе си природните богатства на лозарските региони, и не е нужно да сме сомелиери, за да се насладим на качеството им. Топлите вечери принадлежат на белите вина, затова се отдаваме на удоволствието от живота и си казваме „Наздраве!“.

Комбинираме със смокини, сирена и малките радости в живота.

Изкуство в чаша – Арлекино Совиньон Блан

Фамилия Минкови и тяхното Шато Копса в сърцето на Розовата долина определено знаят как да ни предложат първокласно вино. Тук качеството и уникалността са на особена почит и техният Арлекино Совиньон Блан ни го доказва с всяка глътка. Създадено от 20-годишно лозе, сгушено между Стара планина и Средна гора – това вино изразява отлично тероара и печели с аромати на свежи зелени треви, лимонова кора и цитрус. Консумира се с лекота и се съчетава отлично с всеки летен вкус.

Шардонето на лятото – Istar Chardonnay 

Вината на Bononia Estate са предпочитаният ни избор, когато искаме еликсир, създаден с модерни технологии, но носещ любовта към традициите и перфектния вкус. Героят на лятото, който избираме от тяхната колекция, е ISTAR Chardonnay – с грозде от селектирани собствени лозя от Дунавската равнина, това Шардоне е свежо и богато вино с концентриран аромат на цитрус, круша и интегрирана ванилия.

Плътен и жив вкус с минерални нотки и дълготраен финал. Точно както лятото го предпочита.

Богатството е в детайла – Istar Sauvignon Blanc

Сухото бяло вино на Bononia Estate – ISTAR Sauvignon Blanc, съчетава в себе си богатството и ювелирния вкус, който само първокачествените вина могат да ни предложат. Зряло и обемно, с богата копринена структура и плодова киселинност, той е отличен представител на високия клас бели вина. Със сочния си аромат на бял грейпфрут, нарцис, пъпеш и цариградско грозде, изборът му е задължителен за топлите летни месеци, а дългият финал с характер докосва небцето на истинските ценители.

Искрящо лято – Pearl White Cuvee Sauvignon Blanc & Semilion

Определено това е годината на Domaine Boyar. След страхотния им арт проект в изба Сините скали сега ни завладяват с Pearl White Cuvée. Виното е с искрящ, нежен жълт цвят и магнетичен плодов аромат, а сортовите му характеристики са впечатляващи с акценти на цариградско грозде, манго и цитрус. Вкусът се отличава със свежест и после­вкус на екзотични плодове и се комбинира отлично с гурме кухня и морски дарове, което го прави

задължителния ни компаньон на всяка изискана вечеря.

Африканско съкровище – Turtle House Sauvignon Blanc

Южноaфриканските вина са абсолютно уникални, когато говорим за вкусови характеристики, а Turtle House – Sauvignon Blanc, представено ни от Domaine Boyar надминава нашите очаквания. Виното се характеризира с блестящ зеленикав цвят на лайм и впечатлява с плодова експлозия на маракуя, гуава, грейпфрут и ананас. Вкусът има силно начало, с аромати на тропически плодове, добра дължина и трайна свежест. Виното е отлично за фоа гра и меки зрели сирена, а насладата е във всяка глътка!

Вкусовете на лятото – Inovino Chardonnay & Viognier

Избираме вината на винарна Menada, когато искаме да празнуваме с премиум вкус и отлично качество всички малки и големи победи. Предпочитаме ги и през летните дни, защото ни носят онова усещане за наслада, което само истински доброто вино може да ни даде. За юли фаворитът ни безспорно е Inovino Chardonnay & Viognier – блестящ светложълт цвят с нежни зеленикави отблясъци, прекрасен цветист и плодов аромат, нежен вкус с нотки на ябълка и пролетни цветя.

Опитай лятото, събрано в чаша!

Вечният фаворит – Inovino Pinot Grigio

Ако трябва да изберем само едно вино, което да пием през цялото лято, то това несъмнено ще е вълшебно бяло сухо вино от сорта Пино Гриджо. Вечният ни фаворит се нарича Inovino Pinot Grigio на Domain Menada, а в него ни печели свежият, флорален аромат на зелена ябълка и бяла праскова, който се съчетава отлично с лежерни летни следобеди. Вкусът носи богата палитра, средно, свежо и сочно тяло с добър баланс и отличен цветист финал. Представяме ви новия ви любимец за този сезон.

Вкусът говори – Contour Pinot Gris

За изба Via Vinera Karabunar Estate вкусът е преди всичко. Тук всяка глътка носи ново удоволствие за сетивата, а различните нюанси на върха на езика говорят достатъчно. Доказва ни го и най-новото попълнение в тяхната серия Contour – Pinot Gris. Игриво, плодово и свежо, то е точно онова, от което имаме нужда през летните месеци.

С блед златист цвят, дълъг, сочен, цветист вкус с акцент на бяла праскова и разкошен плодов финал – това е вино, от което струи енергия за живот. 

Перфектният бленд – Via Vinera Chardonnay & Sauvignon Blanc

Този купаж на Via Vinera Karabunar Estate е като сочен плод, който сме открили в лятната си градина. Той е съкровище, което задължително опитваме това лято. Отличен бленд от сортовете Шардоне и Совиньон Блан със златист цвят и искрящи зелени оттенъци. Ароматът пленява с нежна ванилия и кроасан с масло, допълнен от сладки тропически плодове. Плътно тяло със запомняща се плодова свежест и леко минерално усещане за финал.

А тук са петте ни рецепти за махмурлук, ако решиш да тестваш всички вина

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *