Coucou Occasion, или един дъждовен ден в Ню Йорк

Едно място на стъргалото, но леко встрани

0 коментара Сподели:

Започвам направо. Препратката към филма на Уди Алън в заглавието е първото нещо, което знаех, че ще съдържа този текст.

Сега ще ти разкажа защо.

Отивайки за първи път към Coucou Occasion с бодра крачка и тежка раница на гръб, ме заваля най-обичаният от мен майски дъжд. Щях да се наслаждавам на метеорологичната обстановка много повече, ако в раницата не носех чисто нов лаптоп, куп документи и дузина други ценни неща. Както винаги, разбира се, бях без чадър.

Затичах се към „Солунска“ и точно когато минавах покрай пейката на Славейкови, се замислих, че не съм особено подготвена с въпроси за мястото, а и честно, не знаех много какво да очаквам. Завих точно преди градинката и без да се оглеждам много, видях малка пейка и една дъска, сложена върху колче на тротоара, за да играе ролята на маса.

Пригладих сакото и косата си и още преди да вляза, ме поздравиха две искрени очи, от които струеше светлина.

„Здравей, очаквахме те! Аз съм Весела, сега ще дойде и Диана!“, казаха те и сякаш забравих за премеждията си по пътя.

Представих се, огледах се и се влюбих. До входната врата намига Ален Делон с цигара в ръка, а на няма и три метра от него погледът ти заковава глава на манекен с червени устни и пънкарски шипове на главата, които после тествах и видях, че са наистина остри.

Винтидж усещането, пънк акцентите, уханието на люляк, музиката, чашите розе

и всичко в това пространство се сля в една перфектна симбиоза, а аз изгубих представа за времето. Двете ми разказаха за историята на приятелството си и във всяка дума проличаваше вдъхновението и страстта, с която са се отдали на това необикновено място.

В Coucou Occasion можеш да откриеш прецизно селектирани дрехи, аксесоари, подаръци и много други съкровища. Шикозните неща, които са приютили временно, са нишови и специални. Лесно,

само с една преместена закачалка, можеш да направиш разходка от Милано до модата в Ню Йорк,

а след това да се върнеш в Париж с някоя феерична рокля на Dior. Тук можеш да се натъкнеш на Dries Van Noten, Valentino, Ann Demeulemeester, Jean Paul Gautier, Christian Dior, Chanel, Louis Vuitton, Balmain, Comme des garçons и още много, много неща. Това, което ще получиш, е далеч от поредната покупка – от всеки артикул струи душа и история.

Замайващо е как си припомняш, че дрехите не са просто дрехи, защото някак свикнахме те да са поредното кратко присъствие в живота ни, което да захвърлим след края на сезона. Тук ситуацията е по-различна – всяка една находка може да те накара

да излезеш навън и да зароди в теб желанието да се покажеш пред целия свят.

И ще бъде до теб дълго време.

Накрая, точно когато си казвахме чао, от колоната прозвуча Let me in your heart, let me in your soul. Тогава разбрах, че часове по-рано съм ги пуснала там. Докато си говорехме,

чашите розе се украсиха с капчици дъжд и пречупваха изгряващите слънчеви лъчи в малки дъги.

Гръмкият смях на Весела и Диана озари „Солунска“ и съм почти сигурна, че слънцето ги чу и заради тях се прокрадна обратно пред сивите пелени.

Един еталон за добри модни гени

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *