Добрите неща се случват на тези, които къмпингуват

Четири дестинации, които да си отбележиш за този сезон

0 коментара Сподели:

Няма по-бял път от прашния черен път, който води към оазисите на уединение и хармония с природата. Тръгваме по планинските пътеки или по крайбрежието на Черно море, където ни очакват десетки регламентирани места за къмпинг! Парчета от рая, на които всеки отпускар може да прекара лятната си почивка на кемпер, бунгало, палатка или каравана. Някои са в защитена местност, други

– разположени сред борови горички или пък на пясъка на дюните…

Споделяме с теб нашето къмпинг приключение, което се осъществи благодарение на Megamobil.

Перфектни за твоята ваканция, това са мултифункционалните кемпери Megamobil с опция 4х4 – супер избор за запомняща се почивка с приятели. Освен наличието на технологични опции в желания от теб кемпер можеш да избираш между богато разнообразие от екстериорен и интериорен дизайн. Премиум изолацията на Megamobil ги прави подходящи за всички сезони. Външният душ с топла и студена вода е супер начин за освежаване през топлите месеци, а леснодостъпният изход за газ превръща барбекюто в детска игра. И понеже сънят също е важен, кемперите Megamobil разполагат с матрак от най-висок клас с висококачествената студена пяна, в комбинация с виско пяна, което си е сбъдната мечта!

Къпиновски манастир

Първото място, на което спираме в началото на пътешествието ни, е къмпинг „Къпиновски манастир“. Разположен в полите на Еленския Предбалкан, на около 20 км. южно от Велико Търново, тук се пренасяме в друг, много по-магичен свят. Къмпингът разполага с места за кемпери и каравани, а освен това откриваме и две просторни и специално обособени зони за палатков туризъм.

В непосредствена близост е и живописният Къпиновски водопад,

а ако и ти като нас обичаш да опознаваш родината, на няколко километра са Хотнишките водопади, а също и екопътека Дряново и пещерата Бачо Киро. Представи си всичко това и басейн с отоплителна система, който при по-хладно време се затопля. Звучи като райско място, нали?

Термален къмпинг Велинград

Приключението ни продължава и се отправяме към единствения къмпинг със собствен термален център на Балканите – Термален къмпинг Велинград. Нетърпеливи сме и още с пристигането се впечатляваме от чистотата и модерната визия. Интересна особеност е, че

къмпингът работи целогодишно без прекъсване и е отворен за посетители във всеки сезон.

Само на 150 км от София те очаква СПА изживяване на друго ниво, което разполага с три външни и един вътрешен термален басейн, финландска сауна, био солна сауна и още възможности за пълен релакс. Къмпингът е изграден по европейски стандарт, всяко място за настаняване разполага с електрозахранване и водоснабдяване. Всичко, което ти е нужно за перфектна почивка, е тук.

Къмпинг Шкорпиловци

Третата ни спирка ни отвежда към голямото синьо и стигаме до съвсем новия къмпинг „Шкорпиловци“. Разположен само на 200 метра от брега на морето, съвсем спокойно можем да кажем, че тук всички сетива ликуват! Особена привилегия е, че всяко едно от местата за настаняване има достъп до питейна вода и електричество. Районът на Шкорпиловци е мястото, където

морето и Стара планина се срещат и рисуват неповторими пейзажи.

В допълнение си представи и плажна ивица, докъдето ти видят очите, цели 12 км! Мястото е познато и като едно от най-добрите за практикуване на сърф, уиндсърф и кайт по нашето Черноморие. Грабвай дъската и не му мисли! 

Еко къмпинг Батак

Продължаваме из Родопите и спираме в еко къмпинг Батак, един също сравнително нов къмпинг в България. Разположен на брега на живописния язовир Батак, еко къмпингът ни подарява

красиви панорамни гледки и условия за отдих, активен туризъм и спорт.

Перфектното място за бягство от шума на града, само на два часа път от София! Условията за къмпингуване са съобразени с опазването на природата и ресурсите, а всички удобства, с които мястото разполага, са направени от естествени материали. Ако си любител на различните преживявания, тук можеш да откриеш разнообразни активности, като разходка с каяк из язовир Батак, конна езда сред природата или около язовира, както и аеробика и йога на открито.

Фестивалът, на който кучето ти иска да отиде

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *