Facebook dating – има ли игра в новото приложение на старата социалка?

Какво точно представлява поредната иновация в онлайн дейтинга

0 коментара Сподели:

Най-новият начин за свалки в нета всъщност е най-старият. В действителност Facebook Dating вече е продукт на няколко години, просто лаунчът в Европа беше през октомври 2020, а в България тепърва набира скорост. Какво точно представлява? Не е точно приложение, защото няма ап, нито пък сайт за запознанства, но е някъде по средата. Facebook Dating опитва да избяга от суайпването на Tinder и Bumble, защото то доказано по-често води до пристрастяване в избирането, не толкова до сериозни и смислени връзки. Другата крайност пък са платените услуги, които така и не дойдоха у нас, но пък се радваха на популярност в Америка – OkCupid например. Там формулите търсеха съвместимост на база общи данни и стандартни положения като възраст и място на живеене.

Ако нещо сме научили в този живот, то е, че това гаранция не работи.

Много често се влюбваш в най-неподходящия и си раждате най-прекрасните деца и сте заедно цял живот, а момчето, което майка ти е избрала за теб, защото е много добро, после се оказва примерно сериен убиец.

Вместо тези очевидно погрешни подходи Facebook Dating залага на простата човешка истина – хората се групират по общи приятели, хобита, интереси. За целта просто си създаваш специален акаунт за срещи, който обаче ползва инфото, събрано от останалите ти групи и занимания.

Точно тези алгоритми те познават по-добре от теб самия.

После, след като мачнеш с някого, трябва да минете през установяване на контакт с коментар върху снимка или отговаряне на някой от готовите въпроси за чупене на леда. Най-важното е, че логиката е в правилната посока – хората в истинския живот най-често се запознават така: с общи познати или на събитие, което посещават. Според психолозите е много по-лесно да пренесеш модел на поведение в нова среда, отколкото да се опитваш да научиш всички хора да правят нещо неприсъщо и нетипично, само защото мейква сенс в главите на създателите на някакво си приложение. Facebook Dating определено са уцелили посоката.

Сега обаче следва ново предизвикателство: за да работи това нововъведение, трябва достатъчно много хора да започнат да го ползват. Цифрите от първите тестови фази са впечатляващи – от централата на социалната мрежа твърдят за над 1,5 милиарда свалки, откакто услугата е стартирала в 20 държави. Да видим дали ще тръгне и у нас – наTinder например му отне безкрайно много време да стане не криндж място за запознанства.

Най-голямото голямо удобство идва от факта, че дейтинг профилът се прави с две лесни движения –

все пак цялото инфо вече го има в основния ФБ акаунт, така че няма разни потвърждавания и всякакви бюрокрации. Има и доста интересни функции като шерване само на определени сторита (такива по-героични, като за търсене на гадже). Също функция Secret Crush или тайно хлътване, с която, като се регистрираш, можеш да отбележиш до 9 души, по които си падаш. Ако някой от тях е цъкнал теб – бум, имаме свалка. Съществува и опция за виртуални срещи, където можете да си разцъквате на видеоконференция. Доста по удобно, за да не стават инциденти като в едни други приложения.

Засега Facebook Dating звучи като добра идея, да видим какво ще се случи оттук нататък. Технологията я има, доброто желание също, какво ще направим с тези опции, е съвсем друг въпрос. Най-много накрая да се върнем към добрите стари свалки по баровете, колко му е?

Тук ти даваме идеи за освежаващи напитки, които да пробваш това лято.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *