Министър-председателите, от които имаме нужда

Шестима граждани, достойни да водят България. Числото не е малко, което е добре

0 коментара Сподели:

Материалът изразява единствено позицията на автора.

Министър-председателят, или приемминистърът, както е известен сред пияните политически анализатори пред блока, е лицето на всяко едно правителство. 

В този ред на мисли министрите на спорта и здравеопазването са белите му дробове, министрите на вътрешните работи и отбраната са неговият гръбнак, министрите на туризма и образованието са сърцето му, министрите на икономиката и земеделието са стомахът, министрите на културата и труда са ръцете му, министрите на правосъдието и околната среда са краката му, а задникът… това сме ние, народът.

Предварително издавам, че макар и изключително подходящи и тиражирани в публичното пространство,

кандидатурите на хора като Митьо Пищова, Валери Божинов, Николай Михайлов няма да бъдат обект на настоящото изследване. Пищова от толкова секс вероятно няма да намери време кога да управлява държавата, Божинката пък е по-подходящ за консул в Италия или в най-лошия случай за преводач на консула в Италия. Това назначение  автоматично значи, че Ники Михайлов ще е прекалено зает с отглеждането на децата на Валери.

Ивайло Цветков – Нойзи

Нойзи ще положи клетвата си на латински и на никой няма да му направи впечатление, защото той и на български се изразява достатъчно неразбираемо. Слабо известен факт, но Нойзи владее мъртвия език по-добре от Юлий Цезар. Ивайло Цветков е изключително поливалентен играч. Само той може да ти обясни през Кант и Марк Аврелий бековете-крила от Висшата лига и  недостатъците на мажоритарния вот. Gratulatus est!

Емил Велев – Кокала

Той сам знае, че не е Ален Делон. Самият факт, че го осъзнава, говори за реална самооценка. Освен това Кокала е толкова дебелокож, че ако тръгнете да го режете, доста трябва да се постараете, за да достигнете до костите или сърцето му. Сред плюсовете на кандидатурата му е, че за него понасянето на обиди и освиркване отдавна е просто ежедневие. И все пак трябва да бъдем реалисти и да приемем, че тези наивни мечти не са нищо повече от плод на фантазията ми и никога няма да намерят своята реализация, защото, ако Кокала се юрне да води държавата, кой, питам аз, ще стане треньор на Левски – Лом?

инж. Митко Димитров – Пайнера

Г-н Димитров е глътката свеж въздух за българския политически живот. Първата му работа ще е да премести сградата на парламента от София в Димитровград. Негови помещения там бол. Един от първите му ходове ще е по програмата „Всяка певица става кметица“, с която ще реши доста от проблемите, с които неуспешно се е борила предишната администрация.

Нора Недкова

Нора е жената, от която няма нужда българският политически живот. Българската Дженифър Лопес ще предприеме радикални мерки, които в крайна сметка ще вкарат държавата в тоталитарен режим. Първо, ще забрани макароните с майонеза, с което ще си навлече гнева на простолюдието. След това ще разчисти сметките си с Валентин Кулагин, като го заточи някъде далеч (това не е чак толкова лоша идея). Третата ѝ задача ще е да освободи от работа всички прокурори в страната. Веднъж освободила се от душманите си, Нора ще обърне внимание и на своя имидж, изгонвайки всички азиатски мигранти и забранявайки Вайбър. С последното ще сложи край на компроматната война срещу себе си. За капак ще забрани и снимките без грим. Нещата си отиват към масови безредици и държавен преврат.

Абе, ще я съсипе тая държава!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Склонен съм да подкрепя Алекс заради голямата ѝ популярност в социалните мрежи. Петканова ще бъде първият инфлеунсър, който става премиер, но това далеч няма да е единственото постижение на красавицата начело на страната. Освен това ми омръзна да гледам клипчета, в които Дани Петканов се маже с някакви илачи и обяснява къде си е присаждал коса. Това може да ми го разкаже и Митко Бербатов. Липсва ми старият луд репортер. Мисля, че кулоарите на парламента са подходящото място за неговото триумфално завръщане. Българската политика има нужда от политически некоректен репортер!

Стефан Вълдобрев

Стефан Вълдобрев определено не е сред обичайните заподозрени в тази класация, но ако всеки, слушал „Бара е до морето и морето е до бара“, мъртвопиян на плажа гласува за него, то шансовете му стават огромни. Естествено ще бъде разкъсан от проверки и въпроси, защото от години не крие, че поддържа близки контакти с хора, сами назовавайки се заподозрени. Вълдобрев няма да има проблеми със справянето и с нова бежанска вълна, защото от години е близък с Мая Бежанска.

Емил Каменов

Всеки от нас тайно си мечтае Емо Каменов да е премиер дори и само за ден. Първата му работа ще е да премести столицата в Монтана. Плановете му включват също така силовият трибой и северозападният диалект да станат задължителни за всички ученици от 1 до 12 клас. Каменов ще е и първият премиер, заради когото телевизиите ще слагат субтитри. Не може да се отрече обаче, че Емо е гигант с добро сърце и вродената му нежност ще е от полза за народа.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *