Сериали на седмицата: Katla, Physical и Kevin Can F**K Himself

Три страхотни поредици за летни нощи и дни

0 коментара Сподели:

Лятото е период на високи температури с необходимост от съответните силни емоции. За щастие

стрийминг платформите се грижат ежеседмично да задоволяват нашата нужда от забавление.

Силните нови заглавия тази седмица са сървайвъл драмата с избухващ вулкан Katla, ретро секси комедията Physical и ситкомът с безумна концепция Kevin Can F**K Himself.

Katla

Този сериал визуализира един кошмар, към който всеки, попадал в близост до вулкан, може да рилейтва – какво ще се случи, ако изведнъж започне изригване.

Действието тук се развива година след събитията –

едноименният вулкан Катла в Исландия е залял с лава острова, като са оцелели известно количество хора, на които се налага да се борят с наводнения и задушаващи прахоляци във въздуха. Сякаш това не е достатъчно, започват да се случват мистериозни събития като появата на жена, покрита в пепел. Сценарист и режисьор на доста от епизодите е Балтасар Кормакур (2 Guns, Adrift, Everest), така че напрежението е непрекъснато, а визията – просто смазваща.

Physical

Има нещо магнетично в естетиката на 80-те, което явно кара филммейкърите отново и отново да се връщат към нея. Най-новото предложение е Physical, драмедия със сетинг Сан Диего, което проследява как домакинята Шийла Рубин се превръща в една от най-големите звезди на аеробик сцената.

Електрик цветовете изгарят очите, хуморът удря на правилните места, а в главната роля за пореден път блести невероятната Роуз Бърн

(Spy, Insidious, Bridesmaids). Доста по-дълбок сериал, отколкото концепцията предполага, който покрай шегите и нелепите ситуации задава доста сериозни въпроси за живота и ролите, които си избираме в него.

Kevin Can F**K Himself

Как ли се чувстват героите в един класически ситком, от онези със записания смях? На този въпрос отговор дава мрачната комедия Kevin Can F**K Himself, където виждаме гледната точка на Алисън, съпруга на типичния тв мъж Кевин от Устър, Масачузетс.

Задължена от обстоятелствата да бъде перфектната съпруга, изведнъж тя разчупва оковите си

и започва да живее свой собствен живот, с доста разрушителни, но същевременно градивни резултати и безумни ситуации във вселена, с каквато не сме се сблъсквали досега. Ако обичате ситкоми, но се забавлявате и на далеч по-дълбок и черен хумор – това е вашият сериал.

Виж още кои са култовите БГ филми, снимани на морето.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *