Вкусът на лятото и сладоледите, които обичаме

Ближи си сладоледа

0 коментара Сподели:

От шербета на пътешественика Марко Поло през специалитетите на френския император Наполеон, та чак до нюйоркския ресторант, в който се сервира най-скъ­пият сладолед, поръсен с люспи от истинско злато – историята на Негово Величество Сладоледа е дълга като фуния.

Но всяко лято му се радваме като за последно…

В този материал тръгваме по следите на най-добрите джелато майстори в града.

100 грама сладки

Вкусът на всичко, което най-много ти харесва, настръхва по небцето със занаятчийския сладолед от 100 грама Gelato. Кокетните бурканчета таят богата колекция вкусове, за приготвянето на които са използвани единствено натурални продукти и висококачествени суровини. Облизваме се при мисълта за някоя от сладоледените комбинации и заравяме лъжица в мечти от манго, шоколад, пистачо, малини и рикота.

088 710 1900
бул. ''Арсеналски'' 2
ул. Ангел Кънчев, 18A
бул. ''Джеймс Баучер'' 114

Briciole Gelato 

Паста, пица, джелато и неподправена италианска атмосфера те очакват в центъра на София, в бистро Briciole. Заведението предлага италианска кухня – свежи салати, специалитети, прясна паста и героите в менюто – пица „Романа“ (с 80% водно съдържание в тестото) и невероятното джелато, върху което няма как да не акцентираме.

Ненадминатият занаятчийски сладолед се приготвя на място с изцяло натурални и био­ съставки.

Със специален сертификат, издаден от Италия, сладоледът е наслада не само за вкуса, но и за очите. В сорбетата няма заместители и оцветители, тъй като са приготвени само от истински плодове. За любителите на интересните вкусови съчетания препоръчваме комбинацията от боровинка и лавандула. Винаги може да стане и по-интересно, ако си признаете, че искате нещо пò така – на драго сърце ще ви подадат ръка и ще ви помогнат да изберете не­стандартни вкусове, както и да експериментирате с интересни миксове.

ул. „Ангел Кънчев” 11
0878 656 403

Baci Dolci

Десерти и сладоледи по класически италиански рецепти винаги звучи възхитително в едно изречение. Още по-добрата новина е, че са такива и на вкус. Обърнахме специално внимание на сладоледите, които се предлагат и във вариант без захар и глу­тен – ванилия и шоколад. Оча­ровахме се. Приготвянето им изисква висш пилотаж в консистенцията, а насладата от резултата е отвъд очак­ванията.

бул. „Прага“ 24
0882 928 060

Gelato & Latte

Единствените у нас, които присъстват в престижни световни класации и участвали на международни състезания. Gelato & Latte майсторят със собствени био млечни суровини, както и 100% натурални био сертифицирани съставки. Членове са на Италианска асоциация на майстори джелатиери и организират кампании като „1000 фунийки за 1000 усмивки“ за деца в неравностойно положение.

ул. „Самоков“ 28Б
0878 627 705

Gelato di Natura

Приготвено по италианска традиция, джелатото в случая си стиска ръката с български био производители на суровини. Продуктът е не само висококачествен, но и здравословен. Без консерванти, оцветители, аромати и подобрители. Всичко се приготвя пред клиента, включително и изпичането на фунийките (със и без глутен). Вкусно и с грижа за здравето – просто сбъдната мечта.

ул. „Граф Игнатиев“ 23
0882 650 008

Gelato Fabbrica

В ресторанта за италиански сладолед и сладкарски изкушения откриваме занаятчийски продукт, приготвен на място само с натурални съставки – фермерско мляко, свежи плодове и ядки, ароматна мадагаскарска ванилия, качествен шоколад и други. Джелатото с шамфъстък е абсолютен хит. Харесаха ни и по-експерименталните вкусове с алкохол или с инфузии на сухи цветя.

бул. „Тодор Александров“ 17
0886 107 707

Gelato lab

До централния вход на Южния парк, откриваме джелатерията, в която ежедневно приготвят на място голямо разнообразие от класически вкусове млечно-сметанови сладоледи и сорбета (веган), както и авторски рецепти, които се променят в зависимост от сезона. През 2019 Gelato Lab печелят състезанието Gelato Festival Challenge – Bulgaria, което ги класира за Gelato Festival World Masters ‘21.

бул. „Витоша” 139
0882 502 472

Trastena

Марката е добре позната на всички, които обичат планината, коктейлите и малиновото вино. Създателите ѝ обработват плантация от 95 дка био малини и от тях правят може би най-романтичната напитка на пазара. Преди няколко години една луда идея се превръща в реалност – алкохолен сладолед от малиново вино с неповторим вкус. Поръчайте малка кутия или огромна парти канта онлайн.

Сладоледъ

Откриваме вкусните сладоледи на марката в павилиона в началото на градинката пред Народния театър. Там се е продавала чуждестранна преса, а днес – вкусове от различни краища на страната и света. За изработката се използват традиционни за региона плодове, българско прясно и кисело мляко, българска роза, ядкови тахани и други, а екзотичните плодове идват от Бразилия. 

пред Народния театър
0899 912 311

Тук събрахме цели 10 важни съвета, ако това лято си решил да ходиш на фестивал

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *