The Local: Маргарита Димитрова

Тя е дизайнер на килими и обекти за дома

0 коментара Сподели:

личен архив

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Любимото ѝ чувство е да успее да направи някого щастлив.

Затова и така е обичала някогашната си работа в коктейл бар, където „виждаш как доставяш своевременно щастие на отсрещния“. По онова време Маргарита даже печели престижно коктейлно състезание, а на световните му финали става осма сред участници от 32 страни. Сега пък ѝ предстои да защити дипломна работа по архитектура, докато вече ври и кипи в сферата на дизайна. Познаваме я с красивите абстрактни килими и останалите обекти за дома, които създава под името Subcultura – бранд с мисията „да съхрани традиционните техники чрез нова естетика, обединявайки една малка субкултура от хора със сходен вкус за живот.“

Мострите на цветовете за килими

Толкова са красиви нюансите в текстура, съвсем различно е от това да ги гледаш на плосък екран.

Нося ги с мен, когато имам среща с човек, за когото създавам килим, и избираме от тях цветовете. Така няма как да са различни от това, което си представятой. Гледайки и сравнявайкиги, могат да се появят и новиидеи и комбинации. Много м харесват по-нестандартните, но балансирани съчетания.

Тефтерът & тънкописецът

Аз съм по-скоро аналогов човек, обичам да пиша, драскам и споделям на хартия преди всичко.

След това се налага и за улеснение да дигитализирам работата си, но със сигурност винаги гледам да си нося тефтера и някоя писалка и записвам идеите си първо там. В него си водя графика и организациятана всичко като цяло. Записвам си от предишната вечер задачите за следващия ден.

Таблетът за рисуване

Създавам дизайна на възглавничките и килимите и визуализирам доста идеи в Adobe Illustrator с таблета ми за рисуване. Използвам и едно приложение, с което мога да вкарам кода на точния цвят, който сме избрали за дизайна в програмата. Ужасно удобно е. В такива случаи съм много благодарна,че живеем в дигиталната ера – свежо е.

Тук ти даваме идеи за освежаващи напитки, които да пробваш това лято.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *