Кехлибарените питиета на сезона

За пивоварите, утолената жажда и овкусените с хмел спомени

0 коментара Сподели:

Производството на бира е едно истинско чудо, затова и през VII век пенливата напитка често се правела в… манастирите. Чак по-късно в градовете са се появили специализирани занаятчии по темата, носещи звучното име пивовари. Вдъхновен от миналото и бъдещето на бирите, в този материал GoGuide постила хмелния килим пред някои от фаворитите ни за сезона. Онези, чиято приятна и утоляваща жаждата горчивина ще овкуси бъдещите ни спомени.

Rocket Science Pale Ale

Sofia Brew е малка пивоварна с големи амбиции, които са посветили умение и фантазия на разработката на собствени продукти, често white label и лимитирани бранд серии. Тяхната гордост е ROCKET SCIENCE, а перлата в короната е PALE ALE

– светъл ейл с изразена горчивина и аромат на американски хмел,

който се характеризира с приятен вкус на добре изпечен малц и цитрусови нотки. Sofia Brew гарантират, че въпросното пиво е добра компания към наденички, бургери и шоколадови десерти. Няма как да не се съгласим.

Heineken 0.0

Най-хубавото парти – това, за което после можеш да разказваш. За смарт хората, които обичат пенливи напитки, Heineken предлага безалкохолна алтернатива с 0.0% алкохол – ще я познаете по синия етикет.

Магията е пълна, защото бирата има познатия и обичан вкус на Heineken,

като за това помага, че Heineken 0.0 се приготвя само от естествени съставки, сред които и уникалната А-мая на Heineken. Също, Heineken 0.0 съдържа едва 69 калории и ти дава свежестта от бирата навсякъде и по всяко време, без угризения и компромиси.

Ариана Радлер 0.0%

Как може радлерът на Ариана да стане още по-як? С 0.0% съдържание на алкохол за една истинска наслада!

Неустоимо освежаващата напитка на лятото идва с натурални съставки и не един и два, а цели4 разнообразни вкуса:

а именно приятният, наситен вкус малина, класическият лимон, също така завладяващите миксове на портокал с грейпфрут и ягода с мента. Всичко това с усещане за бира и дъх на плодове с резултат неустоим, освежаващ вкус. Ариана Радлер 0.0% е една истински вълнуваща напитка, подходяща за всяка ситуация.

Бохемъ

Както името подсказва, това не е просто бира – това е начин на живот. БохемЪ е създадена по идея и поръчка на Биротерапия, като концепцията е семпла, но гениална: българска марка с чешки произход. Професионалистите я характеризират като утоляваща жаждата светла бира с хармоничен вкус и аромат, изразени хмелни характеристики, силно загатнат мек малц, съчетан с горчивина на първокласен хмел и рафиниран горчив завършек.

Аматьорите ценители пък просто казват: „Много е яка, брат!“.

Estrella Damm

Тази изискана средиземноморска дама е родом от Барселона и макар че е родена през далечната 1876, тя е винаги свежа.

Това е една от най-старите бири в Испания, като в родната си Каталуния е със статус на религия.

Името пък идва от фамилията на създателя Август Кунцман Дам и думата за „звезда“ на испански – estrella. През 2009 пък група световно уважавани сомелиери от ресторант El Bulli създават Inedit коктейл с Estrella Damm, кориандър и портокалови кори, който се приема за абсолютно феноменален и безпрецедентен.

Britos Lager & Hoppy Blond

Britos, една от най-награждаваните пивоварни в Европа, представя двата си класически лагера – Continental Lager и Hoppy Blond. Пивоварната стартира през 2012 с Continental Lager – бира с горчив, плътен, интензивен хмелов аромат, хармонична горчивина и добре изразена трайна пяна.

Лагерът обира 5 златни медала от Monde Selection и се превръща в топ бирата на пивоварната.

През 2018 обаче Britos вдига летвата с Hoppy Blond: комбинация от 5 сорта хмел с характерен аромат, лека цитрусова нотка и акцент на мандарина.

MOMA жътварка 

Уникална бира на Hills Brewery, Перущица, със запомнящо се име и незабравим вкус. Малкият независим производител създава МОМА Жътварка с лимец с първокачествени суровини от български производители: малц от Чирпан, три вида ароматен хмел от Велинград и лимец от Пловдивска област. Освен с неповторима на вкус лимецът я прави по-богата на протеини и антиоксиданти, минерали, фибри и витамини от групата B и E.

След 40 дни съзряване комбинацията от здраве и удоволствие се бутилира ръчно, за да охлади и освежи дългите ни летни дни.

Тук сме събрали 50+ причини да обичаме слънцето

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *