5 неща, които всяка двойка трябва да направи, когато заживее заедно

Хората са различни, но стъпките във връзките ни са еднакви

0 коментара Сподели:

Меденият месец в отношенията идва и си отива, но стабилна връзка се гради благодарение на солидна основа в отношенията. Ако вече е дошъл моментът да заживеете заедно, има серия от стъпки, които ще гарантират успеха на това начинание. Емоционалните решения са нещо страхотно, но ако ги подплатите с известна доза рационалност –всичко ще бъде наред.

Ето през кои стъпки трябва да минете задължително, когато заживеете заедно:

Разпределете ясно задълженията

Повече хора са се разделили заради неизмити чинии, отколкото заради изневери – това ви казва всичко. Ако единият пазарува, другият хвърля боклука. Единият готви, другият мие – така е подреден светът. Също така домашните любимци са радост, но и доста отговорности – не е честно да са прехвърлени единствено на едната половинка от двойката.

Поделете честно територията

Ако научихме нещо от карантината, то  е, че всички връзки сме съквартиранти с бенефитс, а едно от най-важните правила на успешното съвместно съжителство е коректно поделената територия.

Ако единият владее дивана в хола например, тогава кухнята се превръща в зона без полети.

Тайната на хората, останали заедно до златната сватба, се крие точно в това – заедно са непрекъснато, но с граници, за да не си писнат.

Изяснете отрано финансите

Любовта е любов, но парите са си пари. С други думи в края на месеца, като дойдат сметките, мълчаливото скатаване не е опция – трябва вече да сте провели разговора с най-главно Р: този, кой какво плаща. Не е лесен, не е приятен, но също така не може да продължите напред без него. Трябва веднъж завинаги да изясните как точно си делите наема и разходите.

Като ходене на зъболекар е – малко боли, но пък в далечен план е за добро.

Не спирайте да се изненадвате

След всичките практични съвети дотук идва и един умерено романтичен – всяка връзка е като цвете: трябва да се полива със щастие, за да расте нагоре. След като сте спазили всички точки дотук, а животът ви е станал толкова сигурен и спокоен, че е почти монотонен, време е да разчупите скуката с тематичен дейт найт у дома. Дали ще е вечеря на свещи или хавайско парти, зависи изцяло от вас самите. Докато не спирате да се забавлявате – всичко е наред.

Направете си Застраховка Дом

Домът може да е крепост, но това не е гаранция за защита от неприятности.

Случки като запалил се котлон или юнска градушка, счупила прозореца, винаги могат да изненадат неприятно. А това дори са малките „злини“ – представяте ли си някой ден да се приберете и да откриете ключалката счупена? Може да липсват 60 инчовият телевизор, първото издание на поредицата Хари Потър и копието на Целувката на Густав Климт. Не, само не Густав, нали? Е, със сигурност ще ви бъде една идея по-спокойно, ако има някой, който да ви пази гърба. Застраховка със символична месечна такса

премахва подобни притеснения и гарантира едни доста по-спокойни отношения.

Понякога си мислим, че спокойствието струва скъпо, но един бърз Google рисърч показва, че цените на имуществена застраховка на апартамент близо 100 квадрата въобще не са толкова високи – оферта можете да откриете само за около 8 лева на месец. Повече за какво получавате за тези пари с продукт като Застраховка на апартамент от УНИКА можете да научите тук. Казват, че спокойствието няма цена. Разбира се, че има, но не е нужно да е висока.

Високи трябва да са само очакванията, особено в любовта.

Фестивалът, на който кучето ти иска да отиде

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *