5 филма в Дома на киното, които да не пропускаш тази седмица

В седмицата на „Оскарите“ представяме селекцията номинирани филми в Дома на киното

0 коментара Сподели:

Ако „Оскарите“ не са ти достатъчни, то ще ти кажем, че тази седмица стартира и 22-рият София Филм Фест. Ако все още се чудиш, какво да правиш, ти предлагаме да се разходиш до Дома на киното. Там със сигурност ще стоплиш и душата си с нещо качествено, така че не му мисли много. Избери подходящото заглавие за теб, а от опит ще споделим, че изборът често надхвърля едно или две.

Вестник на властта

Със сигурност предложение, което с нетърпение очакваме. Освен майстора режисьор в лицето на Стивън Спилбърг актьорският състав предвещава високо качество на лентата. Познати са ни Мерил Стрийп и Том Ханкс – и двамата в главни роли, а сюжетът се завърта около историята на първата жена издател в САЩ и разкритията на вестника и относно войната във Виетнам и изобличаването на американското правителство.

Кога: 7 март, 21:00 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Пеле: Раждането на една легенда

Историята на Пеле е и история за най-младия футболист, само на 17 години, печелещ Световната купа. Как успява да намери пътя си от бразилските гета до една от най-успешните спорни кариери в света на футбола, си остава мистерия, която филмът разкрива. Особено вдъхновяваща биографична лента, която ще ни запознае от близо с легендата във футбола.

Кога: 5 март, 18:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Аз, Тоня

Още една спортна биография, този път за най-противоречивата личност в света на фигурното пързаляне – Тоня Хардинг. В ролята на изпълнителката на троен аксел е Марго Роби, а сюжетът ще разкрие историята за зле изпълненото нападение срещу нейната съперничка за олимпийските игри Нанси Кериган.

Кога: 8 март, 20:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Полети насън и наяве

Лентата е от далечната 1982 година и ни запознава с живота на Сергей. Навършил 40 години, той има съпруга, дете и любовница, а нещо все не му достига да бъде истински щастлив. Сякаш не може да се откъсне от младежките си години, той все намира начин да бъде участник в някоя щуротия.

Кога: 8 март, 18:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Спомен за страха

Предлагаме ти и една българска лента с участието на познатите и любими Ивайло Христов, Ованес Торосян, Йорданка Стефанова и още други. На режисьорския стол е Иван Павлов, а историята разказва човешките съдби, белязани от малките "бунтове" и малките "предателства", които бележат с травми, които не се забравят.

Кога: 6 март,18:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Ето ги и 5-те филма, заради които ще заобичаш Уес Андерсън.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *