Insta Weekly: предизвикателствата на къдравата коса

Представяме ти нова рубрика от @bibicantdraw, в която всяка седмица ще ти показваме по един художник/илюстратор от Instagram, който си заслужава да следваш.

0 коментара Сподели:

Анджела е илюстратор, живеещ в Индия със съпруга си и двата си лабрадора. Мечтата ѝ е да издържа семейството си с рисуване и през декември 2016 създава своя Инстаграм акаунт. В началото рисува популярни Дисни герои в своя многоцветен, шарен стил, но след около половин година намира своята ниша: проблемите, с които се сблъсква като къдрокосо момиче. 

     

Преименува акаунта си на Stray Curls и лавинообразно набира популярност. Не съм си представяла, че темата може да бъде толкова необятна, но Анджела продължава да твори и да има прекрасни идеи, които съчетава с лек и много приятен хумор.

Палитрата, която Анджела използва, е много характерна за нейния стил и я прави много отличителна от другите артисти.

Смели, изключително наситени цветове, които тя успява майсторски да съчетае. Рисува косата на героинята си цикламена и огромна като непокорен захарен памук. Веднъж видени, нейните рисунки са трудни за сбъркване, защото стилът ѝ е така запомнящ се.

Инстаграм акаунтът ѝ вече има около 180 хиляди последователи, а илюстрациите ѝ са добре познати и много обичани. Тя все още понякога рисува Дисни принцеси, но прави своя серия, в която представя как щяха да се променят историите им, ако бяха къдрокоси. Всяка принцеса е нарисувана с огромна, непокорна грива и се поставя пред съвсем нови предизвикателства. Въпреки че моята коса не е дори чуплива, аз искрено се наслаждавам на всеки неин нов комикс.

Сайта ѝ може да видите тук, а Инстаграм акаунтът ѝ е тук.

Ето ги и всекидневните неволи на едно синьокосо момиче.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *