5 сериала, които да не пропускаме през март

"Анатомия на Грей" се завръща... но с пожарникари

0 коментара Сподели:

Забравете клишетата! Март е месецът, в който любимите ни поредици се завръщат с нови сезони. За любителите на "Анатомията на Грей" започва т.нар.spin off на поредицата, в която отново ще гледаме силно драматичната Мередит Грей. Тежките сцени в спешното отделение ще разведряваме със секси пожарникари. А за тези, на които драмите в личния живот стигат, март ще ви зарадва не само с началото на пролетта, а с дългоочаквания нов сезон на "Силициевата долина" и една чисто нова криминална поредица, чисто по британски. 

 "Силициевата долина" – Silicon Valley

В пети сезон на известната поредица на HBO програмистът Ричард Хендрикс все още се опитва да докаже на своите не лесни за комуникация колеги, че е добър шеф и че може да се справя с кризисни ситуации, докато компанията им за алгоритми Pied Piper се бори да стане най-сетне печеливша. Нещо, което чакаме вече пет сезона. Откаченият Ерлих може и да не е част от шоуто вече (за което не знам как да се чувстваме), но за щастие ще има още много други егоцентрични персонажи, чиито абсурдни и неуспешни идеи ще направят сатирата на Майк Джъдж над технологичния свят все така силна и мощна. 

„Развод“- Divorce

Има защо да се запитаме дали „Развод“ е един от онези сериали, които не можеш да разбереш съвсем, ако вече не си насред своите 40 години и не преминаваш тежка криза в отношенията със своя дългосрочен партньор. Истина е, че след едно определено време става така, че трудно живееш с един човек и трудно живееш без него. Когато дори банковите ви сметки са общи, можете ли да започнете нормален и щастлив живот отделно? За всеки преди 40-те „Развод“ е просто една успешна и смешна пародия на едни доста хистерични и заможни хора, чиито проблеми изглеждат бледи на фона на огромните им къщи. Все пак вторият сезон ще ни изненада с един доста по-широк поглед върху нещата.

Сара Джесика Паркър е във вихъра си, а хуморът е достатъчно свеж, за да бъде разбран от хора, далеч под 40-те.

Виждаме как Франсис се опитва да изгради своя живот наново, което не е чак толкова лесно. Което добре знаем и без да минаваме през развод. Вместо след раздялата да спи спокойно като бебе, сама и свободна, виждаме я да се бори с безсъние. Да се шляе из дома си и да пренарежда мебели като луда. И въпреки че физическата комедия е наистина силна, пред нас е една жена, на която ѝ е изключително трудно да изгради новия си живот.

"Милиарди" – Billions

Ако нямате милиарди причини да гледате третия сезон на „Милиарди“, то може би новината, че Джон Малкович ще участва като гост-звезда в ролята на руски олигарх, ще ви помогне изберете новите епизоди на тази предимно мъжка сага. Виждаме отново безскрупулния прокурор Чък Родес и брилянтния хеджфонд титан Боби „Акс“ Акселрод, които се опитват да се унищожат един друг – но сега най-голямата им битка ще е за тяхното лично оцеляване срещу нови "тъмни" сили и мощни противници.  След един рискован ход жената на Чък –  Уенди – се оказва, че е заложила на „всичко или нищо“ и има опасност да останат и без една стотинка. Премиерата е на 25 март по „Шоутайм“.

Досиетата „Рут Елис: Една много британска криминална история“ – The Ruth Ellis Files: A Very British Crime Story

Както виждаме по остроумното заглавие на Би Би Си, това е една наистина британска криминална история. Изградена на принципа на „Американска криминална история“, сериалът разказва за Рут Елис, първата жена, която е обесена във Великобритания. Тя бива осъдена заради жестокото и хладнокръвно убийство на любовника ѝ Дейвид Блейкли. Режисьорът ни повежда по следите на едно модерно разследване на това престъпление, чието досие е вече отворено.

Делото шокира британското общество през 1945 година, като сега се разкриват едни проблемни и доста съмнителни заключения във връзка с процеса.

Виждаме един свидетел, който не е бил разпитан никога – 10-годишния син на „убийцата“.  „Търсете жената“, но дали този път жената е била наистина виновна?

„Станция 19“ – Station 19

Поредната добавка към прекрасния и драматичен свят на "Анатомията на Грей" ни вкарва в света на пожарникарите от Сиатъл, Америка. Едно от главните действащи лица е красавецът Джейсън Уинстън Джордж, който си е… ами… Бен Уорън. Други актьори от дълголетната "Анатомия" също ще се появят в пилотния епизод на spin-off-а на медицинския сериал. В първия епизод виждаме едно спасено от пожарникарите младо момче, което е откарано в спешното отделение. Мередит Грей се среща с Анди Ерера, огнеборец, чиято ръка се намира В пациента в опит да спре опасна кръвозагуба. И докато Анди има възможността да разгледа болницата отвътре, Бен Уорън се бори с носталгията по дните, в които е бил хирург. Бившият професор на Амелия Шепърд се появява, за да ѝ помогне с един бивш проект, но бързо попарва идеите ѝ. Ричард Уебър наблюдава Миранда Бейли много отблизо в първия ѝ ден на работа след прекаран инфаркт. 

Не пропускай да гледаш  "Аз, Тоня".

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *