19 категории, от които да избереш най-добрите заведения

Подкрепи любимите си места и спечели награди

0 коментара Сподели:

За шеста поредна година раздаваме Go Food & Drink Awards! След като номинирахме най-добрите заведения в категориите, на теб се пада отговорността да избереш любимите си измежду тях. На 20 април отворихме вратите на сайта ни за гласуване. На awards.goguide.bg  те чакат 19 различни категории, всяка с отделна страница и профил на местата. За да се отчете гласът ти – минаваш и даваш своя вот във всяка категория. Един от всички гласували ще спечели подаръчен ваучер от Fashion Days на стойност 1000 лв.

В следващите редове описваме категориите, в които събрахме тазгодишните Go Guide Food&Drink Awards. Те нямаше да се случат без генералното спонсорство на Takeaway.com.

А ето ги и тях:

Best Cafe

Кафе с ясен произход, печено по специална технология и приготвено от професионален бариста – нима има сутрин или следобед, които да не мечтаят за тия три неща… Изглежда някои навици не се променят. Като стремежа към съвършенство, който откриваме в номинираните в категорията места. Една категория с дъх на кафе…

Best Brunch Place

Брънч е не само любимото време от деня на всеки самоуважаващ се градски хедонист. Това е философия, която с удоволствие изповядваме около отрупаните със специалитети маси у номинираните в тази категория. Ако и на теб любимото ти парче от деня е времето между закуската и обяда – попътешествай от маса на маса с нас!

Best Pastry Place

Тържествено обръщаме прожекторите си към посолствата на сладкото в града.

Онези любими места, които разнасят ароматна диря от сироп, ванилия, канела, прясно изпечено тесто и шоколад из любимия град. В търсенето на Негово Величество Десерта, поантата на деня или хепиенда на всяко кулинарно приключение стигаме до Сладките къщи. И да ти признаем – просто се оставяме на изкушението.

Best Pizza & Pasta Place

Aко съществува компас за най-добра пица и паста в града, то това непременно е небцето ни. Обгрижвано от нашите приятели – майсторите на „Маргаритата“, „Неаполитаната“ и талиателите в околието, отдавна знаем какви са изискванията към Мис Пица и Паста. От замесването на тестото до къдриците на парпаделите – критериите са безмилостни. А това са вещите в занаята!

Best BBQ & Grill House

Вкусното овъглено месо отново ни зове, а ние тръгваме в търсене на Our Precious! На Властелините на добрия вкус, които владеят маринатата на съвършенството. Олимпийците в тази категория са софийските ресторанти с професионални грил-барбекюта, от чиито специалитети ще си оближеш пръстите. 

Best Street Food Restaurant

Улицата е пресечната точка на бързите, но взискателни градски кулинарни въжделения.

Ето защо в тази категория отличаваме тренд сетърите на стрийт фуд културата у нас. Номинираните имат запазено паркомясто в сърцата ни. От полето на качествените бургери до тъчлинията на още по-любопитните вкусови комбинации – теренът е необятен.

Best Seafood Restaurant 

Oда за бреговете в градската акватория, които носят вкуса на морето. Ето какво е за нас тази категория. Като капитани на глада за хубава морска храна обикаляме пристанищата на добрия и автентичен вкус. Онези, които устояват на бурите на времето. Ресторантите с морска храна акостират на следващите страници на списанието!

Best Sushi Bar 

Те са екзотичните посолства на Изтока. И доказват, че слънцето изгрява именно от там. Наши екскурзоводи в тази категория са суши майсторите, които ваят своите шедьоври в най-добрите суши барове. Изрисувани са сякаш от опитните ръце на талантливи калиграфи върху бамбуковата рогозка.

Best International Restaurant 

Вкусът е вселена – еклектична, провокираща, многообразна.

Вкусът е и като килимчето на Аладин – отвежда ни до различни краища на света.

За това, разбира се, ни помагат чуждестранните кулинарни посолства, които правят гастро картата на София цветна, мултикултурна и винаги вълнуваща!

Best New Restaurant

Вкусът е като октопод – простира пипалата си из града и ни хваща в хватката си. А всеки път щом се появи свръхнова на гастрономическата карта на София, ни обзема вълнение. Новите места за хапване в града изпълват стомасите ни не само с пеперуди, но и с неопитвани досега кулинарни специалитети.

Best Restaurant 

Най-добрият ресторант е онзи, който не само устоява на капризите на времето, но и който е една крачка напред. Начело на него винаги са визионерите – онези, които знаят какво предстои и в същото време пазят традициите. Пристанище на добрия живот, в което си готов да се връщаш отново и отново – дори когато го познаваш добре.

Best Bar & Diner

Животът е прекалено кратък, за да не комбинираме някои от любимите си занимания в едно.

Да вечеряме на любимо място, а после да завършим с питие в ръка! Нима това не е двойно удоволствие? В тази категория отличаваме онези заведения, в които сърцето ни тупти еднакво силно и на масата, и в шейкъра на най-добрите „алхимици“ в града.

Best Wine Bar

Танините на удоволствието ни водят в тази категория. И духът на Хедон, който излиза от гърлата на бутилките, за да срещне аматьори и ценители на напитката на боговете. А ние се превръщаме в малки градски богове всеки път щом усетим горчиво-тръпчивия вкус на времето в чашите си. Добре дошъл в най-добрите винени барове от лозята на града!  

Best Beer Bar

Пътят на кехлибара обединява претендентите в тази пивка категория, които се грижат за обилната пяна на дните ни. И с това, което правят, ни напомнят, че еликсирът с оттенък на слънце от всички краища на света и запечатан с червения восък на качеството, е истински дар тези дни…

Best New Bar

Всяка от свръхновите в бар галактиката на града предизвиква особено вълнение у зажаднелите ни за забавления души. За да влязат в орбитата на сърцето ни, са нужни три неща:

музика, която събира хората; коктейли, които достигат бреговете на удоволствието; и вайб, който резонира с нас.

Best Bar

Всеки път когато сърцето ни мине от тръс в галоп, знаем, че сме тръгнали подир претендентите в тази категория. Тук влизат не просто най-яките барове, а най-яките салове в морето на времето. Местата, на които градските Пепеляшки и тиквите се чувстват еднакво добре.

Best Bar Live Club 

Tе са къщите на Хедон. Властелините на софийската нощ, за които се носят легенди надлъж и шир. За да проверим кой е „Клубният Едем“, влизаме в ролята на Великия Гетсби. Тръгваме на обиколка из лайв клубовете, за да проверим откъде минава пътят на парти коприната и къде купонът е най-звезден.

Best Delivery Idea

Пътищата на удоволствието са неведоми – особено когато си гладен! В тази категория се превръщаме в добрите вестоносци, като ти припомняме кои са заведенията с най-интересните изкушения, доставяни до вратата ни. Защото, когато Мохамед не отива при Вкуса, Вкусът идва при Мохамед…

Best Place In Plovdiv

Поемаме по сиенитните вълни на Пловдив и скачайки от тепе на тепе, се оглеждаме за… тепетата в кулинарния пейзаж на този толкова любим град. А сега затегнете коланите, защото Пловдив не е само в застиналите възрожденски къщи. Той е и в махленско живеене на Хаджи Хасан махала, и в Сахат тепе – хълма на културата, и във всичко между тях, събрано на най-добрите маси за хранене.

Кои са местата, номинирани във всяка категория, виж в броя по-долу:

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *