Павел Петров от ЕХЕ: ново начало на партитата

Музиката, клубът, нелегалните сетове, EXE и вдъхновението

0 коментара Сподели:

Ивайло Данаилов

Събудихме се от зимен сън! Температурите се покачват, а с тях и желанието ни за парти. Къщите на ритъма отварят врати за нов сезон музика, удоволствие и щастливи движения. На 29 април посрещаме нощта на едно от любимите си събития на софийската сцена. Празнуваме завръщането на култовия WИNAMP в ЕХЕ и си говорим с

Павел Петров, който споделя с нас любопитни истории, преживявания и мисли за последната година:

Пандемията удари сериозно сферата ти на работа и творчество, но не си пролича да си изгубил вдъхновение. Как ти се отрази последната година?

Не се сещам за хора около мен, които са ударени от пандемията повече от мен и колегите от бранша. Останалите си работиха от къщи, поръчваха си хумус, превъртаха Нефликс и често се разхождаха с маска под носа. На мен пък ми врътнаха кранчето и участията ми зад граница се изгубиха, така все едно никога не са били. Продажбите на музика – също. 

 

Клубът, събитията и марката, на които посветих живота си, затвориха врати. Трудно е за мен и за всички колеги. Ние сме посветили живота си на това да се забавляваме, докато забавляваме другите, което намирам за удачна и стойностна кауза. И нека не звучи като оплакване, моля! Плюсът е, че ако си силен, успяваш да преглътнеш преживяното и да се преродиш бързо, както направих аз. С EXE групата измислихме доста интересни неща за следващите две до три години, които биха останали в историята при едно порядъчно изпълнение. 

В личен план успях да започна албум, който планирах на 5 януари и го започнах ударно. Готов е и ще излезе през август. Мисля, че ще бъде забелязан от световните имена и медии. Разбира се, съм планирал и мащабна кампания, но само времето ще покаже колко точно ще е неговата успеваемост. Успях да направя и няколко издания и ремикси, запълващи графика ми до август. Нямам търпение да ги споделя с вас.

Имаш ли notes с идеи, или направо действаш, когато нещо ти хрумне?

Списъците са дълги, но планирани и се изпълняват мълниеносно, в правилния момент. Не трупам задачки в ума си, за да спя спокойно. 

Промени ли се ритъмът ти на живот?

Определено, да.

 

Кое ти липсва най-много от участията?

Новите запознанства, вниманието на фенове и промоутъри към мен, народната кухня, неоткритата природа. 

In Existence Vol.2 излезе съвсем скоро. Какво искаш хората да чуят в този проект?

IN EXISTENCE е новата компилация на лейбъла.

Дава шанс на млади, стари, известни и неизвестни да се забъркат в едно издание и да премерят сили в битката за топ 100.

Vol.2 издава изключителен сингъл от Peppou и младата и надарена (гласно) Rocky. Издават още Rafael Cerato, който ще гостува съвсем скоро и в EXE CLUB, Andrew Meller и Yory, който често се изявява в клуба.

 Какво да очакваме от EXE Audio след In Existence Vol.2?

Пазя по-силните имена от световната сцена като козове за периода на реалистично излизане от пандемията в световен мащаб. Очаквайте добри издания.

Как би описал музикалния стил на ежедневието си през 2021?

RAGE AGAINST THE MACHINE.

Има ли нещо, с което се гордееш най-много през последната година?

Въпреки че не им го казвам често, гордея се с борбения си екип. Това са едни невероятно забавни, добронамерени и креативни хора, с които ще работя винаги!  Горд съм, че всеки ден сме рамо до рамо в тези вълнуващи времена!

Миналия месец си бил в Бейрут. Какво е чувството да пускаш на забранен ивент, и то на такава локация?          

Пълна лудница в Бейрут! Град на млади свободомислещи хора, притиснати от силно корумпираното им правителство. Град на бунт и културно наследство, град с традиции и изключителна кухня. 

Спах няколко вечери на метри от кратера на избухналия преди месеци кораб.

Беше внушително, но градът все още се възстановява от щетите. 

За партито – същата нощ имаше още шест нелегални партита в града. Всичките разбити от силите на реда с тежки последици за участници и организатори. Мен ме заведоха на два часа в дълбоката планина, за да не бъде разбито и това парти. Дойдоха много хора от града, беше пълно. Усещах силна еуфория, но бях и притеснен заради “чумата”. Аз бях единственият с маска. Не говорих с никого, докато ме подгряваха. Пусках с маска, но нямаше проблем за хората. Партито беше магическо, успях да се свържа с тях лесно. Бих го направил пак! Вече обичам това място! 

Откриването на EXE след локдауна чука на прага. Готови ли сте да посрещнете жадните за споделеност през новия сезон?

Подготовката беше трудна, но мисля, че се справихме, и нямам търпение да се позабавляваме, както ние си знаем! Боже, колко ми липсва това чувство! Откриваме с WИNAMP в четвъртък, петък WE TRAP и събота – SAT. 

Ще имаш ли събития на морето и тази година?

Това лято масово се преселваме на Черноморието! Има интригуваща новина, която ще обявим скоро! Така че отговорът е „да“! 

Какви са хората на ЕХЕ? По какво си приличат?

EXE people не е нарицателно, но за мое/наше огромно щастие много хора се оприличават по този начин.

За мен лично EXE хората са тези с големите души! Хората, на които не им дреме за вчера.

Хората, които винаги ще ударят едно рамо на непознатия. Хората, които ще ти кажат, че шегата ти е тъпа. Хората, които превръщат самоиронията в стойностен хумор. 

Къде отиваш, когато искаш да се почувстваш добре?

Играя игри или пък слушам музика, докато карам кола/тротинетка.

 От какво се учиш?

От грешките си, разбира се. Правя ги безсрамно често, но рано или късно се научавам. Само когато те заболи, започваш да се движиш с повишено внимание.

Гласуваме за любимите си заведения 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *