Eксцентрични рецепти с шоколад за по-смелите

"Девет от десет човека обичат шоколад. Десетият лъже." - Джон Тулиус

0 коментара Сподели:
5 ексцентрични рецепти с шоколад за по-смелите

Ако на някого му щукне да направи класация за най-любима дума, то победителят отсега ни е ясен – негово величество Шоколада.

Дори самото изписване кара серотонина да подскача весело насам-натам, в очакване на парченце щастие. Стандартните рецепти с шоколад са ясни на всички и главно представляват десерти, но експериментаторът в теб може би иска да те подбутне да опиташ няколко шантави комбинации, които, признаваме си, на пръв поглед са доста учудващи. И все пак, хей, става дума за шоколад, дай им шанс…

Пица с шоколад

Кой не обича пица? А кой не обича шоколад? А защо не и двете заедно наведнъж, за да си подлудим сетивата от кеф? Ще ви е нужна обичайната основа за пица – брашно, олио, масло, яйца, захар, сол. Ако ще си месите сами тестото, не забравяйте да го оставите на топло да втаса, но ако сте по-мързеливи, е окей и с готово тесто. Важното тук е тестото да се раздели на две тънки кори и така да се пече, защото после ще сложите шоколада между тях, остава само да доукрасите по избор с плодове и пудра захар и си имате сладка домашна пица калцоне!

Бекон с шоколад

Не познавам почти човек, който да не обича бекон (освен ако не е вегетарианец), така че комбинацията отново е win-win, да не говорим, че в Чикаго шоколадът с бекон се продава като топъл хляб. В случая ви е нужен дълбок тиган, в който да запържите бекона, след което го оставете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. На водна баня през това време може да приготвите шоколада, но ако не ви се занимава, просто си вземете разтопен течен шоколад. Все пак за предпочитане е първият вариант. Накрая поставяте лентичките бекон в шоколада и след това автоматично в хладилника, за да стегне.

Ризото с шоколад

Сигурно шокът ви вече е преминал след бекона и пицата, затова някак естествено идва редът на ризотото. Трябва ви ориз, прясно мляко, млечен шоколад, масло и захар и по желание ядки за поръсване . Докато оризът се вари, добавяме постепенно млякото до консистенция, която на вас ви е приятна и любима.  Когато това се случи, добавяте шоколада, бъркате, слагате захар на око и поръсвате с ядките. Ако досега рецептата не ви е уплашила и хапвате големи порции, добавете и заквасена сметана с шоколадови пръчици. Така де, веднъж се живее…

Сушени домати с шоколад

Знаете ли, че сушените домати съдържат 17 пъти повече желязо от млякото, а шоколадът от своя страна също е богат източник на калий, магнезий, мед и желязо. Така че нямате причина да не подсилите имунната си система с комбинация от двете. Подобно на рецептата с бекон, трябва да залеете доматите с течния шоколад и да оставите в хладилника, за да стегнат. Могат да се хапват между храненията или да се добавят към сандвич, пица и общо взето каквото и да е друго, стига да не се страхувате от експерименти.

Супа с калмари и шоколад

Това го оставих за накрая, за да не спрете да четете от самото начало. Ексцентрично е, но животът е твърде кратък за скучни рецепти, нали? Калмарите се готвят както обичайно – в дълбок тиган/тенджера с подправки и чесън  се запържват, може да добавите моркови и кубчета домати. Когато доматите започнат да пускат сок, добавете вода и гответе, докато течността не намалее наполовина. Добавете 5-10 грама нарязан на парчета шоколад и бъркайте, докато не се разтопи напълно. Сол по желание и на око!

Ето малко и за кулинарията в литературата!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *