5 филма в Дом на киното, които да не пропускаш през март

Домът на киното е любезен домакин на София Филм Фест, а ние ти показваме лентите през март, които определено попадат в личния ни ТОП 5.

0 коментара Сподели:

Любимият ни София Филм Фест вече започна, а след премиерата на култовия „Ага“, ние сме жадни за още. Ето защо тази седмица по традиция селектираме петте ленти, на които можеш със сигурност да ни видиш в Дом на киното, което в момента изцяло е потънало в магията на фестивала.

БАГАЖ

С режисьор Светослав Стоянов и с участието на Деян Донков, Михаил Мутафов и Китодар Тодоров, „Багаж“ обещава да е интересен до последната минута. Дима получава обаждане от немска болница, че баща му  е починал и той трябва да прибере тялото. Това е първата вест от баща му след повече от 35 години. Oплетен в мрежа от лъжи, бюрокрация и нищета, Дима открадва трупа и тръгва обратно към България. Така започва пътешествието на един баща, далеч от покаянието, и един син, който все още има нужда да прости.

Кога: 13 март, 16.15 часа

Къде: Дом на киното

Вход: Билети тук

 

ЕРИК КЛЕПТЪН: ЖИВОТ В 12 БАРА

Понеже, както пише в трейлъра за филма, и ние мислим, че „Клептън е Бог“, с две ръце те съветваме да гледаш тази напоителна лента. В нея ще видиш всичките „тъмни страни“ на 72-годишната легенда. „Ерик Клептън: Живот в 12 бара“ е разказан чрез собствените му думи и песни, както и чрез думите на неговото семейство, приятели, колеги, съвременници и много музикални легенди като Би Би Кинг, Джими Хендрикс и Джордж Харисън.

Кога: 18 март, 13.00 часа

Къде: Дом на киното

Вход: Билети тук

 

ТАБУЛА РАСА

Този филм ни дава смайващ операторски поглед към Малайския архипелаг и ни насочва към темата как и кога можем да си върнем желанието за живот чрез храната, ама не онази, буквалната. Ханс е млад мъж от Серуи, Папуа, и мечтае да стане професионален футболист, но точно когато губи всякакво желание да живее, той среща Мак, който е собственик на скромен ресторант. Мечтите и страстта към живота се възвръщат у Ханс чрез храната и готвенето.

Кога: 23 март, 18.30 часа

Къде: Дом на киното

Вход: Билети тук

 

ХВАНИ ВСЯКА ВЪЛНА: ЖИВОТЪТ НА ЛЕЪРД ХАМИЛТЪН

Тъй като на тазгодишния София Филм Фест спорт и кино вървят ръка за ръка, нямаше как да не ти предложим и една от „спортните ленти“. Филмът проследява забележителния живот и легендарната кариера на големия сърфист Леърд Хамилтън. Биографичната история на Леърд е разказана по време на зимния сърф сезон в Кауай, като филмът предлага изключително лично интервю с него, както и разговори с членове на семейството му, приятели, колеги и негови критици, които го познават най-добре.

Кога: 25 март, 20.45 часа

Къде: Дом на киното

Вход: Билети тук

 

ПОТАПЯНЕ

Няма как да не ти предложим най-новото от Вим Вендерс, каквото и да става. Особено ако в главните роли са Алисия Викандер, Джеймс Макавой и Селин Джоунс. Любовната история ни представя напълно различните светове на двамата главни персонажи – Даниел Флиндърс (Алисия Викандер) и Джеймс Мор (Джеймс Макавой), които се срещат случайно в отдалечен хотел в Нормандия, а когато се разделят, разбираме, че Джеймс работи за Британските тайни служби и трябва да замине на мисия в Сомалия. Там той е взет за заложник от джихадисти и няма как да се свърже с Дани, а тя трябва да се гмурне до дъното на океана, без да знае дали Джеймс е жив. Добавяме, че филмът е специално и за незрящи – озвучени са обяснителен текст и субтитри.

Кога: 26 март, 16.00 часа

Къде: Дом на киното

Вход: Билети тук

 

Ако искаш към петте филма да добавиш и нещо вкусно – пробвай 5 ексцентрични рецепти с шоколад.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *