Design Lab. – първата лаборатория за архитекти и дизайнери на наша земя

New place in town

0 коментара Сподели:

В София си имаме ново готино място. Първото споделено пространство за архитекти и дизайнери отваря вратите на новия си дом, а в него дори въздухът е креативен. Или с други думи Design Lab. е лабораторията за идеи. Мястото, където подбрани професионалисти – архитекти и дизайнери, ще могат да работят в арт среда, изпълнена с разнообразни събития, продуктови презентации и тематични обучения. Защо лаборатория?! Защото принципът на работа е такъв – всеки резидент с помощта на материална база ще може да сравнява, експериментира и да избира най-подходящите материали за създаването на своите проекти, а това, естествено, ще се случва на максимално комфортни работни места. Design Lab. има обособени няколко зони за срещи с партньори и клиенти, както и зали за обучение и събития – а това е важен и голям плюс към базата и функционалното пространство. Може би тук е мястото да кажем нещо от ключово значение и за продуктивната същност. Резидентите ще имат възможността да работят по съвместни проекти и конкурси, както и да стават част от арт събития.

Бъдещите по-амбициозни проекти на Design Lab. включват обединяване на професионалисти около избрани обществени каузи, като една от тях е реставриране на детско кардиологично отделение.

Ивета Попова и Ели Левтерова са архитектите, които стоят зад цялата тази идея. Като основатели на иновативната лаборатория те споделят, че „основната мисия на Design Lab. е да обединява, вдъхновява и създава необходимите условия за ползотворната работа на истински професионалисти“. Това обаче е само първият етап от един по-мащабен проект. Следващата стъпка е разширяване на лабораторията и обособяване на самостоятелни работни пространства за различните екипи.

Разбира се, откриването на Design Lab. бе отбелязано подобаващо, с грандиозно парти, на което присъстваха ключови имена от света на архитектурата и интериорния дизайн. Музиката на събитието беше поверена в талантливите ръце на „Брас Вилидж“, Rigoletto Catering се погрижиха за другите сетива, а черешката на тортата бяха забележителните артисти от Print Nest Studio.

Адресът на креативното пространство Design Lab. е бул. „Климент Охридски“ 150, в шоурума на АТГ АД.

А тук Лъчезар Цветанов ни разказва за тенденциите в интериора на работната среда.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *