Зайкова ли бе, да я опишеш…

Страстите покрай откриването на 45-ото Народно събрание

0 коментара Сподели:

Днешния ден ще остане в историята с първото заседание на парламента, открито от Мика Зайкова. Ех, така ни се прииска да беше откривала и останалите 44 първи заседания, за да се смеем всеки път. Дамата, която е на 79 години, произнесе кратко, но изключително човешко слово пред публиката от 240 народни представители. За много хора името Мика Зайкова е непознато, но тя от години е в редиците на най-уважаваните икономисти в България. Дали смехът няма да е през сълзи, ще разберем след (поне) 4 години, сега се потапяме в творчеството от най-високата трибуна в държавата и не забравяйте да се усмихвате, защото все пак четете това по Go Guide.

Ето кои цитати ни направиха най-силно впечатление:

"Неумолимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница."

"Заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР. Така че моля за усмивки и за радост. Нека народът да види, че народните представители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение и имат хумор." 

"Не желая да коментирам, но… това или е срам пред народа и пред вас да дойдат тук и да си подадат оставката, или е пренебрежение към тази институция. Все пак сме парламентарна република." (По повод отсъствието на Бойко Борисов, който внесе своята оставка, но не се появи на заседанието.)

"Дами и господа, гласували са общо двеста тридесет и девет души в залата и двама души… хм, но тогава не ми излиза сметката. Нещо квесторите са сбъркали."

Почвам аз да сме́там. 

 "Нима всички сте "за"?" (По повод избора на Ива Митева начело на 45-ото Народно събрание.)

"Благодаря Ви, г-жо Атанасова, за програмната реч, която изнесохте…" (По повод казаното от Десислава Атанасова – председателя на ПГ на ГЕРБ, която се обърна към новите партии в парламента с 20-минутно слово.)

Завършваме с една сентенция, в която определено вярваме:

"Злобата не е добър съветник. А глупостта, дами и господа, се плаща най-скъпо."

Поздравяваме ви със заразния смях на Мика Зайкова:

Пусни се в TikTok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *