Яница Димитрова, която е щастлива във всичките си роли

Женската ми сила, издръжливост и приспособимост ми дават увереност да давам най-доброто от себе си във всеки един момент

0 коментара Сподели:

Те са жени на върха – сърфират по високите позиции на реномирани и доказали се на бизнес картата компании. Знаят отлично, че животът обича смелите. И изнасят успеха на силата на собствените си мускули. Този месец Go Guide се изкачва до корпоративния Монблан, за да ги попита: каква е цената на това да си успешен, как балансират между личния и професионалния живот и кога намират време да бъдат просто жени.

Яница Димитрова е капитан в откритите води на електронната търговия и като такъв отговаря за развитието ѝ в Eконт. Работата ѝ я кара да вярва, че има професионалисти, които следват последователно и неуморно целите си.

В живота основната ѝ цел е преследване на щастието. 

Помниш ли деня, в който избра професията си?

Понякога изборът на професия не е лесно решение за младите хора. Още от ранна възраст мислим какви да станем, с какво да се занимаваме и търсим своето призвание. После растем, влияяем се от средата ни и често мечтите се променят. Четох, че около 60% от хората не работят по специалността сиили не харесват избраната от тях професия*. Е… това не важи за мен, тъй като имам удоволствието да се занимавам с това, което истински искам и харесвам.

Сегашната ми роля ми помага да подобря уменията си да приоритизирам, да бъда гъвкава, способността ми да решавам проблеми, комуникационните ми умения. Научих се да следвам малките детайли, както и да виждам цялата картина. Да изразявам мнението си, да бъда последователна, да живея през призванието си и да изпитвам радост от това, което правя.

Работата ми в Еконт ме кара да вярвам, че има експерти, които знаят какво правят, как го правят и имат цели, които следват последователно и еднонасочено, за да достигнат до резултата.

Защо избра да работиш с Еконт?

Има поне 20 причини, поради които избрах да работя с Еконт.

Една от тях е , че харесах модела на компанията, нейната култура и мисия. Те до голяма степен отговарят на моите лични убеждения и ценности.

Убеждението, че носим полза на българския бизнес и народ, ме кара да се чувствам свободна и силна.

Как минава един  твой ден?

Бързо и динамично. Всеки следващ ден е различен от предходния, а работата ни е интересна и в същото време отговорна.. Работя с невероятни хора и съм част от едно наистина зареждащо общество.

Как успяваш да поддържаш добър баланс между професионалния си и личен живот?

На този етап не търся баланс, колкото и странно да звучи. И не деля професионалния от личния си живот. Когато си в среда, която пасва на теб като темперамент и начин на мислене, тогава усещаш вътрешна хармония, като имаш достатъчно време за колегите, за близките, и за теб самия. 

Върху какъв проект работиш в момента? 

В момента с колегите ми работим по значими за българския бизнес e-commerce проекти. Един от тях е Pop Up. Това е платформа, вдъхновена от хората и направена за хората. Непрестанно се стремим към подобрения и те винаги са базирани на мнението, което потребителите споделят с нас. В Pop Up всеки купува, всеки продава. Независимо дали изработвате авторски нещa, желаете да се освободите от вещи, които не използвате, искате да стартирате свой малък бизнес или пък вече имате такъв – с Pop Up лесно добавяте и правите продуктите си достъпни за всеки.

Кое е различното между Яница в ролята на ръководител Развитие на електронната търговия и Яница, която е просто жена?

Яница е просто жена и в двата случая, и в това смятам, че е силата ѝ. Щастлива съм и в двете роли.

Като ръководител Развитие на електронната търговия надграждам себе си като жена. Ние се раждаме жени и даваме пространство на женската си сила и мъдрост да расте. В момента приоритет за мен е ролята ми на ръководител, а женската ми сила, издържливост и приспособимост, умението ми да следвам цел ми дава увереност да продължавам напред. Да давам най-доброто от себе си във всеки един момент и аз го правя. 

Въпреки всичко от последната година, научихме по нещо. Ето поне 13 урока от пандемията.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *