10 причини да смениш квартирата (или съквартиранта)

Най-сигурният начин да загубиш приятел е да ти стане съквартирант

0 коментара Сподели:

Съквартирантите са като ситкомите – историите са смешни отстрани, но не искаш да живееш в тази къща. Всеки се дразни на различни неща, но има някои „Не“-та, които са универсални където и да отидеш по света. Даже е учудващо, че изобщо се налага да ги обясняваш на някого, но ей на. Всяка от ситуациите по-долу е базирана на истинска история. Няма човек, живял на квартира или общежитие, който да не е участвал, без грам да го желае, в 2–3 от споменатите сценарии.

Ето кои са някои от най-тежките несгоди, свързани със съквартиранти:

 

Обувки на масата

Някои не стигат чак дотам да си плеснат мръсните обувки на масата, но пък имат склонност да ги оставят на непредназначени за това места. За чорапите пък по-добре да не отваряме темата.

Празни опаковки в хладилника

Ако вътрешността на хладилника ти прилича на кошче за рециклиране на пластмасови отпадъци – честито, имаш съквартирант за чудо и приказ. Освен ако не е творец и не събира материал за инсталация, ама какви са шансовете за това?

Кафе, оставено на неправилните места

Всички сме виждали кръгчета по маси, шкафове и столове, които напитките оставят след себе си. Поставките са за балъци – истинските гъзари явно си съсипват мебелите. Най-големите смелчаци пък ползват лаптоп вместо поставка за горещото си кафе (реален случай).

Следи в банята

Истинският съквартирант след себе си оставя следи в банята.

Ей така, да се знае, че съществува. Като в случая не визираме веществени доказателства, дето трябва да ги ровят детективите на „От местопрестъплението“ – става дума за поражения, които се забелязват с просто, невъоръжено око.

Прибори на микадо

Много е скучно лъжиците да се редят отделно от вилиците. Друго си е да развиваш сръчност, изобретателност, наблюдателност с пъзел от метал и пластмаса, напомнящ играта с пръчиците микадо. Такъв съквартирант се грижи винаги да ти е забавно. Също така да не бързаш много-много с яденето.

Неуважение към границите на храната

Логиката на един вид съквартиранти е: „Щом храната е в хладилника, значи е донякъде моя!“. Също така за тях е напълно уместно да си отрежеш малко парче, като нормален човек. Вместо това се гризе като диво прасе. И, разбира се, каквото остане – задължително обратно в хладилника. 

Неуважение към личното пространство

Щом си си вкъщи, значи имам право да те занимавам със себе си.

Така разсъждават някои хора, които не разбират от намеци, а също така се обиждат при по-подробно разясняване на общите положения в живота. И много важно допълнение – твоите гости трябва да висят в твоята си стая.

Общо отритване на чистотата

Някои хора са чистници, други са мърлячи – така е устроен светът. Най-странното е, че в живота извън къщата едните идеално си общуват с другите. Просто при съвместното съжителство трябва да се намери един среден вариант, който да се спазва на всяка цена, без значение какво коства на всички замесени страни.

Сметки и прочее парични отношения

Ако към съквартирантите си носиш отговорност като към деца, нямаше да има специална дума за тях. Никой не е длъжен да носи никого на гръб. Не може да се стряскаш всеки път, че идва сметката за тока – тя така прави. Първо число на месеца също не е изненадваща новина.

Шум, тропот и прочие олелии

Добрите съквартиранти са тези, чието присъствие не усещаш. Това не е стара китайска мъдрост, но спокойно би могло да бъде. Причина номер едно за разрив, раздор и раздяла в едни отношения на квартира е нивото на децибелите. Златното правило: ако се чудиш дали вдигаш шум, най-вероятно вдигаш шум. Толкова е просто.

На фокус са жените 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *