Димитър Николов: Изходният код е информираността

Той е Net Developer в UltraPlay

0 коментара Сподели:

Ако си спомним думите на Стив Джобс, великите неща не се правят от един човек, те се правят от група хора. А печелившият бизнес модел прилича на „Бийтълс“, чиито членове са се балансирали един друг, а общото е било много повече от сумата от отделните части. Когато се огледахме из корпоративния градски хоризонт за най-добрите Outsourcing компании, търсехме точно това – служители на senior позиции, които да разкажат за свързаността и комфорта да си част от нещо. В случай че и ти искаш да намериш сродната си офис душа, приятно ни е да ви запознаем!

Димитър Николов е .NET Developer в UltraPlay.

Мисията му е „търсене и заличаване на бъгове и създаване на нови функционалности“.

Описва себе си като упорит, любознателен и земен. Когато е в „графиката“ на реалността, играе футбол с приятели и колеги, разхожда се с приятелката си и техните кучета или чете книги на тема популярна наука.

Защо избра UltraPlay?

Първото, което ме грабна, беше, че фирмата се занимава с електронни спортове. Също така задачата на интервюто отговаряше на знанията, които трябва да има човек, кандидатстващ за позицията. Останах с впечатление, че мястото е приятно и спокойно за работа.

Какво те мотивира в нея?

Разнообразието, осигурено от начина на работа във фирмата. На всеки му се дава шанс да се докосне до различните аспекти на бизнеса. Една седмица може да разработваш нова опция за онлайн разплащания и да работиш с B2C екипа. Друга – да имплементираш нова функционалност в инструмента на трейдърите и да работиш с този екип.

За какво беше първият код, който написа в живота си?

Беше преди години за една уеб страничка, която така и не видя бял свят. Тогава точно бях започнал да се интересувам как се правят сайтове и разучавах HTML и CSS. Исках една картинка да се измества, щом курсорът на мишката е върху нея. Оказа се, че jQuery е подходящ за желания ефект. Няма да забравя мига, в който успях да го направя. Мисля, че този момент изигра важна роля в насочването ми към IT индустрията.

Въпреки че тогава дори не осъзнавах, че съм ползвал програмен код…

Прилагаш ли reverse engineering и в живота?

Всеки човек, опитвал да поправи нещо сам или проявявал интерес как работи дадено нещо, е прилагал reverse engineering. Поправял съм някои по-елементарни компоненти от колата ми и разни неща у дома. В момента чета доста за най-новите открития по теми като човешкия мозък и поведение, генетика, епигенетика и т.н. Това е най-интересният reverse engineering, защото разбираш за обърканото животно Хомо сапиенс.

Ако искаш да научиш нов език.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *