Jameson представя: 5 филма за теб, ако си пристрастен към Instagram

Дозата филмиза уикенда, обединени под интересна концепция е при теб

0 коментара Сподели:

Когато случайно попаднахме на Instagram акаунта @accidentallywesanderson, нямаше как да не се замислим за всички онези филми, които изглеждат сякаш заснети в Instagram реалност от перфектни пейзажи, пастелни цветове, симетрия и естетика, която не се пропуква нито за кадър.

GRAND HOTEL BUDAPEST (2014)

Няма човек, който да рисува инстаграмабъл реалност по-добре от Уес Андерсън. Всеки от филмите му спокойно може да се нареди в селекцията, но за да остане място и за други, се спряхме на този, розовия хотел (3-метров макет в реалността) и кутиите от въображаемата Mendl’s Bakery. Задължителната за кадрите симетрия допълва идилията.

AMELI (2001)

Ако Амели имаше Instagram акаунт, със сигурност щеше да се нареди на предни позиции измежду имената на най-следваните. Очарователният свят, който Jean-Pierre Jeunet й създава е малини, чадъри на точки и манипулация на цветовете в полза на зеленото, червеното и жълтото в различните сцени. Наслада за окото. 

MARIE ANTOINETTE (2006)

София Копола успява да използва костюмите като важен елемент, който поддържа хода на историята – с нейното напредване и развитието на героинята роклите стават все по-екстравагантни. Пищен интериор, пастелни цветове, стени и тоалети, които си “отиват” и много торти, съвсем като за снимка.

2001: A SPACE ODYSSEY (1968)

Кубрик, също като Андерсън, е обсебен от перфектната симетрия. По-малко от половината филм съдържа диалози, но визуалното говори свой език, че дори и си отнася Оскар за това. Революционно за времето си с визуални похвати, Кубрик поставя въпроси за произхода на човека и значението на човешкия живот.

COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY (2010)

Казват, че тайната афера между двамата е вдъхновила пиковите моменти в кариерата на всеки един от тях. Макар и приет със смесени чувства от публиката, филмът си е пир за сетивата. Ако обичаш комбинацията на черно и бяло в интериор, то със сигурност ще се влюбиш в заобикалящата ги естетика.

И още пет…с голям рейтинг и само с Натали Портман.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *