В София през уикенда: 24 – 25 март

Гаси лампите за Часа на Земята! Колко му е?

0 коментара Сподели:

Уикенд, който ще започнеш с американски палачинки! Какво може да се обърка? Ако ти трябват идеи как да отговориш на този въпрос, гледай NeoДачници в Народния. В неделя тичаме в парка, а в събота научаваме повече за растенията в Cactus Lab.

NEOДАЧНИЦИ ПО МАКСИМ ГОРКИ
СЪБОТА, 19.00 @ НАРОДЕН ТЕАТЪР, НЕДЕЛЯ, 19.00 @ НАРОДЕН ТЕАТЪР

Иван Пантелеев се връща на родна земя, за да постави Горки. „Дачници“ (режисьорът изглежда се заиграва с името) не е нито трагедия, нито комедия. Можеш да гледаш постановката по нея премиерно този уикенд. “Всички остават живи, но за някои животът е тежко бреме, а за други продължение на търсенето на „пътя към по-добър живот”. Всички герои в пиесата съществуват сред илюзиите за самите себе си и за околните и всъщност са се превърнали в комични герои, които Горки с тъга и сарказъм нарича „дачници”, т.е. временно пребиваващи на това място, прекарващи живота си тихо и безсмислено на вилата. В същото време вътре в себе си тези образовани, но нестабилни и неуверени в себе си хора разбират, че този живот не ги устройва, че той не е истинският, но не са в състояние да променят нищо. Всички те са недоволни от настоящето си, което по думите на един от героите прилича на „чудовище, изискващо от тях жертви и невъзможни усилия”. Звучи познато, нали?

AMERICAN PANCAKES SATURDAY
СЪБОТА, 10.00 – 18.00 @ PERCOLATE COFFEE SHOP

Най-хубавото на събота е, че можеш да правиш с нея всичко, което поискаш. Ние я започваме късно и с онези, американските палачинки с плодове и кленов сироп, за които все се питаме защо отсъстват в менютата на обичайните брънч локации. Комбинираме я с отлично кафе и оставяме останалата част в ръцете на съдбата или пък на мързела си.

BOTANICAL BAZAAR | GREEN BOOKERY
СЪБОТА, 11.00 – 14.00 @ CACTUS LAB

В Cactus Lab, освен да намериш прекрасно растение за вкъщи, може и да научиш много за растенията. Тази събота ще бъдат представени 4 световноизвестни издания за интериорно озеленяване, които може да закупиш на място. Indoor Green – колекция с необикновени истории на артисти, предприемачи, дизайнери, музиканти, архитекти, обвързани с растенията; House of plants разказва как се обичат и обгрижват сукуленти, кактуси, други тропически и въздушни растения; URBAN JUNGLE събира зелените вдъхновения на едноименните блогъри; At Home with Plants пък ще те научи как да “оцветиш” дома си в зелено.

ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА
СЪБОТА, 20.30 @ ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР ИЛИ 19.20 @ ХИЖА АЛЕКО

За тазгодишния Час на Земята имаме две предложения за теб. Първото – кротко и градско – да се появиш пред на Народния да и видиш огнено шоу. Второто – да се качиш на Витоша и да се включиш в изкачване и спускане с челници по точно определен маршрут. Независимо дали си скиор, сноубордист или просто любител на планината, можеш да се включиш ей така, от любов към Витоша и Земята.

PLUS ONE TRASH RUNNING
НЕДЕЛЯ, 10.00 @ БОРИСОВА ГРАДИНА

Какво по-полезно имаш да правиш в неделя (за себе си, пък и за околната среда) от това да бягаш, събирайки боклук. Тази “практика” тръгва от скандинавците и там я наричат plogging. Това е пилотното събитие у нас, като се очаква да има следващи, като ще се бяга на различни локации, за да не чистим все Борисовата. Хубаво е да се регистрираш тук, както и да се появиш в неделя в 10.00 сутринта при Езерото с лилиите.

А тук може да разбереш как да си спечелиш едно пътуване до Дъблин.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *