Капанът в Пловдив, в който влизаме доброволно

...от 1 до 3 юни

0 коментара Сподели:

People of Plovdiv

И тази година любимият Пловдив ще бъде домакин на всички красиви идеи, реализирани под формата на изкуство. Гостоприемният град разгръща уютните улички на квартал Капана, за да ги направи още по-колоритни с помощта на талантливите творци и иноватори от всички сфери на културния живот. Със сигурност се сещате как ще продължи статията на следващите редове, затова ще я караме направо.

Набралият популярност с невероятна скорост фестивал за градска култура и изкуство, Капана Фест, обяви датите на лятното си тазгодишно издание. Ще му се радваме в разгара на топлите дни от 1 до 3 юни, точно преди да затегнем раниците към плажа или планината.

Замислен като квартал на свободното творчество с три издания годишно, Капана Фест открива и представя пред широката публика автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и новаторски проекти.

За четвърта година ще имаме така приятната възможност да се потопим в красотата и положителното влияние на изкуството в няколко основни направления: музика, танци, работилници и изложби, кино, литература, театър, атракции и развлечения, а също и спорт. В предстоящото лятно издание организаторите от пловдивската Културна фондация SoulCity и с подкрепата на пловдивската стрийтуеър марка WHAT A MONSTAR отново не изневеряват на концепцията, превърнала Капана Фест в едно от най-посещаваните събития в България. Както самите те казаха, работят в три основни направления: да изненадват и радват публиката с качествени и внимателно подбрани културни продукти, да подкрепят свободните творци, като им предоставят една добра възможност да се представят пред многобройна публика, и, разбира се, да бъдат полезни за своя град и за квартала, който обичат.

И понеже сме сигурни, че тук сме се събрали все фенове на събитието Капана Фест, искаме да ти дадем още яснота относно тези чудни три пловдивски дни. Главните акценти на програмата този сезон са си интригуващи както всеки път. Даже повече. Музикалните сцени вече ще бъдат 5 на брой, а от тях ще се носи музиката както на млади, така и на наложени български имена, но има още нещо, което да се добави, и това са гост-изпълнителите от САЩ, които идват специално за феста. На сцената Staropramen по традиция ще чуем специална селекция рок и алтърнатив, а на новата сцена, Гласът на Капана, ще се срещнем очи в очи и уши в уши с най-талантливите млади музикални банди.

Над 120 са занаятчиите, които ще вземат участие в Базар Капана с авторските си разнородни творби. Тематичните зони са няколко: авторски изделия, натурални храни и напитки, базар за грамофонни плочи, който ще изпълни цяла една улица с колекционерски винил и специален DJ Spot, улична мода също, разбира се, а специално модата ще бъде в лицето на стрийтфешън марките WHAT A MONSTER, Bare Hands Society и Snake Legend и др. Последните замислят да ни „скрият шапката“ и с мащабна арт инсталация, в която ще изрисуват огромно пано на живо пред посетителите на фестивала, за да ни покажат как се прави. Да не пропуснем да споменем и Superdry, които този път са специалните гости в стрийтуеър зоната.

Литературната зона също ще предложи повече от повечето. На 1 юни, специално за най-малките приятелчета, денят ще бъде посветен на детската книга и ще ги срещне със стойностни, внимателно подбрани български автори. В последния ден от фестивала – 3 юни, литературната зона ще бъде насочена към публиката, която ще има възможност за изява, разказвайки своите истории, за които ще печели заслужено награди. През останалото време ще чуем това, което имат да ни разкажат талантливите поети, чиито представяния далеч ще надхвърлят рамките на стандартното литературно четене.

Независимо кино и театър, арт инсталации и пърформанси, изложби, зона за спорт с човешка джага, посветена на благотворителна кауза, и още куп работи са само част от всичкото добро, което ще видят очите ни. Красотата ще е навсякъде в Капана, а магията – във въздуха и в нас, затова следи официалната страница на събитието за повече актуална информация и ще се видим там.

 Снимките бяха любезно предоставени от People of Plovdiv. Още от тях, можеш да откиреш на сайта им, както и на тяхната фейсбук страница тук.

Лятото ще е още по-вълнуващо така…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *