Пет сериала, които да не пропускаме през юли

Дойде време да се сбогуваме със затвора „Личфийлд” и „Оранжевото е новото черно“

0 коментара Сподели:

Обикновено лятото е сух сезон не само откъм дъждове, но и откъм нови тв продукции. Този юли обаче прави изключение поради две много прости причини: новият сезон на Stranger Things и последният, седми сезон на Orange is the New Black. Вижте още какво предлагаме в

месечната ни селекция от пет сериала, с които да запълваме дните до започването на отпуската!

The Lawyer
Адвокатът

Шведски трилър, чието действие се развива и в Швеция, и в Дания. Поредицата разказва историята на адвоката Франк Нордлинг и неговото опасно навлизане и разследване из дебрите на криминалния ъндърграунд в Копенхаген. Франк се опитва да не мисли за травмата си отпреди 20 години, когато той и сестра му Сара стават свидетели на ужасяващата смърт на родителите си в автомобилен инцидент. Но всичко се преобръща с краката нагоре, когато полицейско разследване, водено от Сара, се докопва до човек, свързан с тежкото им минало. Тогава двамата разбират, че родителите им са убити от датски гангстер – Томас Уолдман. Той пък случайно се оказва клиент на правната фирма на най-добрия приятел на Франк. Така Франк си поставя за цел да стане личен адвокат на гангстера, за да разбере истината за родителите си. Докъде обаче е готов да стигне в тази игра на нерви? Ще разберем съвсем скоро, тъй като сериалът вече тръгна по британските канали и може да бъде намерен в интернет.

Stranger things
Странни неща

След две години чакане „Нетфликс“ най-сетне ни връща обратно в дома на свръхестествените чудовища и тайни правителствени агенции – Хокинс, Индиана. Един от най-гледаните сериали в мрежата на стрийминг компанията, „Странни неща“, сезон 3, се връща на екран на 4 юли с цели осем епизода, като действието се развива година по-късно – през лятото на 85-а. Виждаме веселяшки дни, прекарвани в мола, край басейна или край най-новото и модерно място за похапване на сладолед. Но тъй като знаем, че под повърхността се крие много повече от привидното, постепенно чувството за обреченост и мрак застига тийнейджърите Единайсет, Майк, Макс и Лукас. С наближаването на празника на 4 юли започват да се случват странни неща и когато спасителят от обществения басейн изчезва мистериозно, започваме да си припомняме на какво е способен този иначе така спокоен малък американски град. Още по-обещаващо е, че сай-фай сюжетът ще се сблъска и с конспирация с руски привкус, което ни кара да чакаме с още по-голямо нетърпение новия трети сезон. 

Orange is the New Black 
Оранжевото е новото черно

Един от първите сериали, който изстреля „Нетфликс“ на върха, свършва този юли. В седмия и последен сезон на драмедито обичните ни персонажи от затвора „Личфийлд“ продължават да търпят последствията от неуспешния затворнически бунт – Тейсти е заплашена от доживотна присъда за убийство и всички се опитват да оцелеят в една нова среда зад решетките. Но както е и с живота извън екрана, светът извън затворническата ограда постоянно се променя, особено за Пайпър, която бива освободена предсрочно и сега се опитва да се справи с битието на бивш затворник. С такъв невероятен каст от жестоки и силни женски образи ще ни е трудно да се разделим със сериала, но утешителна награда ще ни е един наистина добър, последен сезон.

Pennyworth  
Пениуърт

Предистория на „Батман“, но с главен герой неговия иконом, слуга, най-добър приятел, наречете го както искате – Алфред Пениуърт? Да. Искаме! Ситуиран в Лондон през 60-те години, сериалът се фокусира върху личния живот и битие на Алфред, който започва да служи на семейство Уейн, както и пътя му до създаването на охранителната компания, на която бащата на Брус става клиент. Създателите на сериала Бруно Хелър и Дани Канън (знаете ги от „Готъм“) описват епизодите като криминална драма, която обаче ще е пропита и от атмосферата и средата на 60-те. Значи да не очакваме много играчки и летящи коли?

Four Weddings and a Funeral
Четири сватби и едно погребение

Е, всички си спомняме този уникално смешен филм от 94-та с участието на Хю Грант и мистър Бийн (в ролята на свещеник), нали? В този нов минисериал, базиран на филма, няма да видим тези актьори, но пък историята е модерен прочит на безумието, случващо се в деветдесетарската комедия, така че със сигурност има причина поне да се пробва. Зад реализацията на сериите стои актрисата Минди Калинг. Сред авторите на новия проект е и Ричард Къртис, който е сценарист и на оригиналния филм, превърнал се в класика. Версията на Калинг ще представи четирите сватби като антология. Сериалът ще проследява живота на група приятели през пет събития, като всеки сезон ще следва различна сюжетна линия. Премиерата е на 31 юли, „Хулу“.

Ако все пак си почивал на някое красиво място през юни, ето кои бяха сериалите, заслужаващи си всяка минута.

Актьорите от големия екран, които превзеха сериалите.

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са бюти тайните на лятото.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *