5 филма в Дом на киното за теб и приятел

Селектираме ти 5 ленти в Дом на киното, за които добрата компания е задължителна.

0 коментара Сподели:

Някои филми изискват усамотение и приглушена светлина, плюс хубава чаша вино. Някои се гледат на голям екран, а някои със сигурност се нуждаят от добра компания, с която да споделиш изживяването. Е, тазседмичната ни селекция определено ти показва ленти от последния тип и независимо дали ще вземеш децата, най-добрата си приятелка, колегите от НАТФИЗ или половинката – тези филми определено си заслужават споделянето.

СЛУЧАЯТ КЮРИ

Детският игрален филм „Случаят Кюри“ е най-новият проект на режисьора Андрей Хадживасилев и е чудесен неделен вариант за кино с децата. Независимо дали ще вземеш собствените, племенниците или просто приятелско семейство с щури малчугани, филмът ще ти разкаже за Тони, който е само на 8 години и мисли да се яви на Националния фестивал на науката с опитната си мишка Мария Кюри. Неговата съседка Рая обаче дружи с училищния побойник Стефан и иска да му помогне да изкара контролното по математика. Тони отказва да им съдейства, вследствие на което Мария Кюри е отвлечена. За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред сериозни предизвикателства, които в крайна сметка раждат едно ново приятелство.

Кога: неделя, 11:00 часа
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

ЗА ТЯЛОТО И ДУШАТА

Тази красива любовна история е премиерна за Дом на киното и е идеална, за да отвлечеш любимия на нещо по-нестандартно. Сюжетът се случва в кланица в Будапеща, където веднага щом Мария постъпва на работа на позиция за контрол на качеството, шушуканията започват. На обяд младата жена винаги се храни в пълна тишина, сама в стерилното помещение. Светът ѝ се състои от фигури и данни, отпечатани в спомените ѝ още от ранно детство. Шефът ѝ Ендре, който е малко по-голям от нея, също е тих човек. Колебливо двамата започват да се опознават. Тази история е за двама души, които отначало самостоятелно, а след това и заедно откриват света на емоциите и физическото желание.

Кога: неделя, 14:00 часа
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

 

НАЙ-МРАЧНИЯТ ЧАС

Лентата в Дом на киното можеш да откриеш в „Прожекция само за учащи“ и в „С приятели на кино“, така че дали ще вземеш верните другари на този филм, или ще направите едно събиране на класа за качествено кино, си зависи само от вас.В „Най-мрачният час“ се проследяват събитията от ранните дни на Втората световна война, когато падането на Франция е неизбежно, а Великобритания преживява най-мрачния час, в който се бори срещу нарастващата опасност от инвазия на германците. Съдбата на Западна Европа тежи на плещите на наскоро избрания министър-председател Уинстън Чърчил – номинирания за „Оскар“ Гари Олдман.

Кога: понеделник, 20:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

МАЙСТОРСКИ КЛАС НА ПРОФ. ГЕОРГИ ДЮЛГЕРОВ

Събитието е посветено на всички хора с кино в кръвта и ако имаш такива приятели, то несъмнено трябва да ги доведеш на тази прожекция. Както сам знаеш, проф. Георги Дюлгеров е български режисьор, сценарист и продуцент, както и почетен професор на Нов български университет, а името му е записано в историята на родното кино с ленти като „Мера според мера“ (1981), „Авантаж“ (1977), „Изпит“ (1971) „Черната лястовица“ (1997) „Лейди Зи“ (2005), „Хубава си, мила моя“ (2004) и още. Какво е сътворил неговият майсторски клас и как той вдъхновява всички около него, можеш да се убедиш сам.

Кога: вторник, 18:00 часа
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Най-новият филм на Адела Пеева е за патриотизма и национализма и тънката разлика между тези две неща. Дали хората, които виждаме по улиците напоследък, са се появили изведнъж, или пък са продукт на механизми от този и миналите ни животи, са само част от въпросите, които лентата задава. „Да живее България" цели да обърне вниманието на обществото върху един сериозен проблем – възраждането на екстремния национализъм у нас, като в продължение на три години е проследено развитието на няколко младежи от София, Стара Загора и Пловдив, които определят себе си като патриоти и по-често като националисти.

Кога: сряда, 17:15 часа
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

Ако пък вместо кино искаш изложба – виж най-посещаваната в света, която те чака в София до края на юни.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *