Dream Curls: Яна Ламбрева

Oчарователният капитан на цял отбор къдрици

0 коментара Сподели:

stayfabulous.me

Естествената революция на косата е тук, за да остане. От вълнообразни към африкански, къдриците имат инфекциозен ентусиазъм и оплитат целия свят в бунтарския си дух. Те никога не остават незабелязани. Те са мощно и вдъхновяващо изразно средство, на което откровено се радваме, защото малко са истинските и неподправени неща във външния вид, които намират толкова последователи напоследък. Обръщаме им внимание и

в нова поредица си говорим с няколко момичета, превърнали характера на косата си в свой собствен.

Разказваме "къдравите им истории" и те съветваме да ги следиш изкъсо, защото както е казал поетът… Curls run the world.

Яна може да бъде разказана с няколко думи – #multipassionatewoman, къдрокоска и DIY ентусиаст. Вълнува се от мода, визуално изкуство и света на красотата отвъд марките и опаковките. От 2009-а следим блога ѝ Miss Vendellа, който тя ребрандира през 2017-а, давайки му ново име – StayFabulous.me. Платформата ѝ е посветена на всичко, което вдъхновява, мотивира и предизвиква жените – от бюти хакове, личен стил и креативни DIY проекти, до self-love и личностно развитие. През свободното си време работи по специален проект, посветен на къдрокоските #ОтборКъдрици, като желанието ѝ е чрез него да помогне на всяка къдрокоска и вълниста мацка да заобича себе си и естествената си коса и да се научи как правилно да я третира, за да бъде винаги здрава и жестока (аз вече се включих в отбора, така че, ако и ти си от нашата партия – заповядай! – бел. ред.)! За връзката на Яна с косата ѝ обаче чети надолу…

Какъв е характерът на косата ти?

Див и неукротим.

Има ли връзка между него и твоя?

Абсолютна!

Гръцките ми гени си казват думата по отношение на косата и нрава ми.

Как се промени връзката ви през годините?

Отне ми близо 24 години, за да приема и заобичам косата си такава, каквато е – дива, неукротима и различна. Когато осъзнах, че външният ми вид не ме прави по-малко или повече жена и не е нужно да се водя по нелепи правила и “бюти норми”, нещата сякаш се отпушиха – спрях да изправям косата си, оставих я да дивее и расте, промених личния си стил и сякаш се преоткрих.

Колко често се случва да те заговарят заради нея?

Сравнително често. Возенето в софийското метро винаги е забавно – не са малко любопитните погледи, вперени в къдриците ми и шушукането.

Хората се държат така, сякаш не съм от тази земя – а е просто коса.

В Лондон например е друго – там се чувствам много на място и даже понякога аз съм тази, която ходи и прави комплименти и разпитва за продукти.

Най-тъпата (яката) свалка, която беше провокирана от къдриците ти?

“Имам фетиш към жени с къдрава коса и очила” – you be the judge lol

3 неща, без които не може тя?

Хидратация, хидратация, хидратация. Освен това грижа и любов и сатенена калъфка.

А ти?

Wi-fi, любов, джелато и море.

С какво съвместяваш грижите за нея?

Косата ми изисква непрестанни грижи, но освен с нея се занимавам и със социални мрежи. От 2 години съм горд съосновател и Digital Manager във Flumen – Creative & Social Media Agency. Имали сме удоволствието да работим с жестоки брандове като Shedd, Absolut Vodka, OLX и много други.

Проектите, по които работиш и са поне толкова развълнувани, колкото косата ти?

Няма проект, който да не ме развълнува. Работата ми ме изпълва с невероятен заряд и емоция!

Друга къдрава мацка, на която се кефиш?

Толкова са много… Мисля, че в момента най-големият ми curly crush e Jillian Hervey (вокалиската на Lion Babe). Не мога да пропусна и Elaine Welteroth, бившия Editor на Teen Vogue –  къдрава, интелигентна и безсрамна!

Песента, на която къдриците ти пружинират най-добре?

Lion Babe – Treat Me Like Fire

Ето какво ни каза и Даниела Йорданова за къдриците и още нещо…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *