ДЖУНГЛИ В ПАРИЖ

Туристически сайт за смели. И тотално извън mainstreem-a

0 коментара Сподели:
Достатъчно смел ли си, за да излезеш от отъпканите туристически пътеки и да се втурнеш да опознаваш света наопаки? Може би да, може би не, истината е, че преди да тръгнеш, няма как да разбереш. Дори да не можеш да си го позволиш, мечтите са безплатни. А сигурно е, че ако ги има, е по-вероятно да ги сбъднеш. 
 
Точно това се е случило и на братята Дарел и Оливър Хартмън, изразснали в живописния щат Мейн, отгледани от баща, директор на месните природни паркове, и научени от малки на любов към Земята. Когато по-големият брат Дарел е на 8, а малкият – на 6, двамата попадат на о.Крит, след това се гмурват в джунглите на Гватемала, и завършват първото си сериозно пътешествие с необятната и дълбока Индия. От тогава всичко е история.
 
Днес Дарел е изследовател и пътеписец, а Оливър е режисьор в продуцентската компания North и досущ като съименника си Туист – най-много обича да приключенства. И то с камера в ръка. Преди година двамата решават да обединят талантите си и създават сайт, който запечатва техните нестандартни пътувания по целия свят. 
 
На платформата Jungles in Paris, както името подсказва – няма да видиш снимки на Айфеловата кула, нито ще се разходиш по 5-то авеню в Ню Йорк. Това са места, за които можеш да се абонираш във всяка една travel агенция. Идеята на братята е да осигурят цветен гид на тези, търсещи различни посоки за откриване – с много снимки, видеа и ексклузивни материали от най-дълбоките бездни на океана, най-суровите тундри и най-гъстите джунгли. Където обикновено туристическите агенции не работят. 
 
Някои от най-интересните документални късометражни филми и удивителни кадри на сайта са от пресъхналото Аралско море в Узбекистан; от Нигерия, където двамата се срещат с кралски кланове и откриват защо някои от чернокожите благородници са преподаватели в местните училища; от единствения напълно скандинавски град в Северна Америка – датския Солванг, Калифорния. Разбира се, за да бъде сайта пълноценен помощник на смелите, братята Хартмън разчитат на солидна мрежа от лични контакти с фотографи, учени, журналисти, философи, режисьори или просто приятели, които обичат да пътуват. През 2014 планираните дестинации са Ямайка, щата Уайоминг в САЩ и Перу. 
 
Ако не ти стига – ето още от заснетите феномени – най-дългият ескалатор в Япония, „мазните борби” в Турция, таксиметровата война в Йемен, нападнатото от медузи езеро в Микронезия, гмурването в Московското метро, най-активният вулкан в Исландия, най-лудият фестивал в Хималаите, та дори изографисването на яйца, което е традиция у нас, но и в цяла Източна Европа. Изобщо, американците никак не искат да бъдат смятани за любители на праведния туризъм и удобно обличат поговорката „всеки човек е герой”. Ти как си с идеята да тръгнеш? И всъщност, стиска ли ти да откриеш непознатото? Jungles in Paris не само вдъхновява, но е и един нестандартен, безплатен и удобен компас. Bone Voyage!
 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *