The Cocktail Bar

Добри коктейли в центъра на София

0 коментара Сподели:

Да направиш добър коктейл е като да направиш добър филм – трябва си бекграунд  – усет, опити и четене (да, когато става дума за коктейл култура, идеята не е в смесването напосоки, а в перфектния баланс, който е наука).

Както и самото име подсказва, коктейлите са запазената марка на най-новия бар в София. Барманите от своя страна се нуждаят от точно една ключова дума и тя е предпочитаният ти алкохол. Приятно леко начало може да бъде вече наложената комбинация от Aperitivo Ca`nto и пенливо вино – Aperamento. Този път в gold вариант. С афинитета си към добри истории налетяхме на класическите коктейли, при които барманите са решили да проявят въображение и ги поднасят с неочакван финален туист, осигурен от допълнителни съставки или по-необичайно изпълнение.  Би могъл да си побърбиш с тях за микса, който се канят да ти спретнат – така например разбрахме, че Mai Tai печели всички сърца в средата на миналия век, а за пръв път е забъркан в популярен бар в Сан Франциско. 

The Cocktail Bar

Задължително опитай Sofia Mule – коктейла, вдъхновен от попу­лярния Moscow Mule, но пречупен през софийска призма – малко местен шовинизъм няма да ни дойде зле.  А в него – джинджифил и водка, домашен сироп от лайка, пресен сок от лайм и сода.

 The Cockail Bar е твое­то място това лято, ако искаш да смесиш най-доброто от София и нейните хора.

Тагове: The Cocktail Bar
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *