5 любими филма с Жан Рено

Страхотен във всичките си превъплъщения

0 коментара Сподели:

Жан Рено е любимец на всеки киноман. Този мъж прави жестоки роли, а те са над 90 в рамките на професионалната му кариера. Той успява да влезе под кожата на всичките си разнолики герои без никаква трудност. Люк Бесон му се доверява за главните роли в едни от най- култовите си филми. Просто блестящ, неуморим и страхотен е този Жан Рено. Затова ти избрахме 5 филма с негово участие, които винаги ще останат супер.

Леон – 1994 г.

Този филм е култов. Няма слаби места.

Сигурно защото режисьор е Люк Бесон.

Сюжетът е интригуващ и оригинален до най-малкия детайл. А Жан Рено си печели множество фенове покрай ролята си и това е абсолютно заслужено. Той е най- добрият наемен убиец в Ню Йорк. Притежава редица странности. Срещата му с малката Матилда (Натали Портман) обаче го поставя в житейски ситуации, напълно различни от досегашния му живот. Семейството ѝ е избито. Нейният спасител е Леон и тя иска да научи занаята му, за да отмъсти. Филмът е страхотен и любим на много хора. Ако случайно си го  пропуснал досега, трябва задължително да го видиш.

Безкрайна синева – 1988 г.

Ето още един великолепен филм на Люк Бесон с Жан Рено. Тази комбинация явно винаги работи. Майол (Жан-Марк Бар) е твърдо решен да победи настоящия световен шампион по свободно гмуркане Енцо (Жан Рено). Те се познават от деца. Непримирими съперници в спорта са, но успяват да поддържат приятелството си живо благодарение на силната им духовна връзка с морето. Страстта на Майол към гмуркането временно минава на заден план, когато среща Джоана. Но в един момент конкуренцията между двамата състезатели става все по-жестока и Джоана започва да се отчуждава от Майол, който е все по-обсебен от морето.

Жан Рено отново е блестящ в този филм.

Гледай го. Освен че ще се изкефиш на историята, ще ти стане много морско.

Ронин – 1998 г.

Майсторът на интелигентните трилъри Джон Франкенхаймър е режисьор на този превъзходен шпионски екшън. Освен Жан Рено в лентата блести още една световна кинозвезда – Робърт де Ниро.Група опитни наемници  приемат задача от тайнствен поръчител. Те се славят с митични умения в подготовката, проучването и изпълнението на своите задачи. Такива шпиони, назовавани “Ронин”, се събират във Франция за изключително опасна мисия.

Трябва да откраднат  свръхсекретен куфар.

Задачата изведнъж се усложнява след намесата на престъпни организации. Но за да свършат работата успешно, тези единаци, водени от бившия агент на ЦРУ Сам (Де Ниро), трябва да извършат нещо немислимо за техния кодекс – да се доверят един на друг. Типично деветдесетарски и много интригуващ, този филм трябва да се гледа.

Пурпурните реки – 2000 г.

Филмът е класика. Жан Рено отново разцепва в главната роля. Този път си партнира с не по-малко гениалния Венсан Касел.

Историята във филма е смразяваща и поддържа интереса през цялото време.

В отдалечен университетски град, сред ледената пустош на френските Алпи извратен убиец изпраща своето послание към света. Комисар Пиер Ниеманс (Жан Рено) е прочут френски детектив с непогрешим инстинкт в криминалните случаи. Той е извикан да разследва зловещото убийство. Захващайки се със случая, попада в един свят на тайни, лъжи и невъобразими ужаси. Всяко ново убийство иска да подскаже още нещо. Всяка нова жертва се оказва замесена в огромен аморален експеримент. Филмът е динамичен и те кара да гадаеш финала чак до развръзката.

Руби и Куентин – 2003 г.

Жан Рено ни е любимец, защото е еднакво добър както в сериозните си роли, така и в комедийните. Затова не можем да не ти предложим да изгледаш „Руби и Куентин“.

Ще се посмееш от сърце с тази френска комедия.

Руби (Жан Рено) е мрачен и мълчалив престъпник, който, след като скрива плячката си, попада в затвора. Там среща Куентин, който е глуповат и приказлив гигант. Двамата се сприятеляват и бягат заедно.Тъй като не може да се отърве от непохватния Куентин, Руби е принуден да се движи с него, докато преследва бившите си съучастници, за да отмъсти за смъртта на любимата жена и за да се добере до парите преди тях. Пълен с нелепи ситуации, този филм ще те разведри.

Жан Рено има много блестящи роли в страхотни филми. Това са 5-те, които ти предлагаме, защото винаги ще си останат супер. Може и да си ги гледал, но ето ти повод да си припомниш тези чудни сюжети и да се порадваш на таланта на Рено.

Ето селекция от още 5 филма, обединени под съвсем различна концепция…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *