ОБИ-ЧАЙ-НИТЕ МЕСТА В СОФИЯ

Каним те на разходка по пътя на ароматния чай в нашия град

0 коментара Сподели:

След като нашият любим синоптик Емо Чолаков вече заговори за студ на кутийки, значи е станало време за онази омайна и лечебна напитка – ЧАЯ. Последните няколко години в нашия град се появиха няколко малки, но доста добре заредени магазинчета с истински плодови и билкови екстракти и листа от чай, събрани от цял свят, отвориха се и специални чайни, а в добрите заведения спряха да предлагат пакетчета с неясно съдържание. Решихме в няколко странички да съберем тези приятни местенца, слагаме шапки и тръгваме на поредния си градски маршрут в търсене на истинския чай в София.

МОМЕНТИ
ул. Солунска 32

Историята на това магазинче за чай и шоколад е интересна.След едно пътуване  в Сингапур собствениците на „Моменти“ са запленени от магията на чая и решават  да отворят  магазинче в София по подобие на тамошните чайни. Няколко години по-късно „Моменти“ вече е с два адреса и рафтовете – пълни със сортове чай от цял свят, всеки със своя аромат и вкус. Там може да намериш богата селекция от кани, чайници и изрисувани сервизи от фин костен порцелан, както и да поглезиш сетивата си с вкусен домашен шоколад.

ТEA HOUSE
ул. Георги Бенковски 11


Това е чайна-магазин, известен и като „Чай във фабриката“. Те отвориха първия си обект през 2006 и от тогава до сега се превърнаха в едно от най-разпознаваемите места, когато говорим  за горещи напитки. Менюто е събрало разнообразието традиционни аромати.

МЕМЕНТО
НДК, Раковски 106, Витоша 32


В едно от най-приятните заведения в София, от което така или иначе не излизаме, дойде ли това време, знаем, че винаги ще намерим хубав чай от истински сушени плодове. Този сезон абсолютният бестселър е Berryblend, сервиран в специална филтър чаша.

GULLIVER
ул. Аксаков 14


В мястото за кулинарни пъте­шест­вия Gulliver може да изби­раш от над 40 вида чай. Англий­ски, микс от диви плодове, су­ше­ни портокали, кайсия или дюля. За добро утро най-подходящ е този с гуарана, а следобедно може да тушираш стреса с микс от мащерка и мента, сервиран в специална филтър кана, бисквитка и по желание овкусен с домашен мед от село Кайнарджа и резен лимон.

VEDA HOUSE
ул. Гладстон 2


Цялото име на това интересно място е „Къща за чай и мъдрост“. Чайна в истинския смисъл на думата, тук може да намериш видове от цял свят, а самото му сервиране си е цяла церемония. Едни от най-харесваните вкусове са сладък бадем и дива череша, поднесени в малки керамични чайници, и всичко това седнал на земята върху големи възглавници, направо медитация.

Тръгни и по маршрута на кокетните софийски пекарни тук и тук.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *