Dream Curls: Божидара Йонова

Третата къдрава мацка в новата ни поредица

0 коментара Сподели:

Естествената революция на косата е тук, за да остане. От вълнообразни към африкански, къдриците имат инфекциозен ентусиазъм и оплитат целия свят в бунтарския си дух. Те никога не остават незабелязани. Те са мощно и вдъхновяващо изразно средство, на което откровено се радваме, защото малко са истинските и неподправени неща във външния вид, които намират толкова последователи напоследък. Обръщаме им внимание и

в нова поредица си говорим с няколко момичета, превърнали характера на косата си в свой собствен.

Разказваме "къдравите им истории" и те съветваме да ги следиш изкъсо, защото, както е казал поетът… Curls run the world.

Третата ни къдрава героиня е Божидара Йонова, която повечето познават като Дара, или като мацката, която стои зад SQUARE – бранд, вдъхновен от любовта към сърфа, кайта, ските, сноуборда и изобщо хората, за които тези спортове са начин на живот. Тя създава  дрехи за градски персонажи, които обаче ценят природата и живеят с нея. Дрехи, които са преди всичко удобни, ушити специално от леки, памучни материи. Дрехи, които срещат морето, слънцето, вятъра и планината (което е заложено и в самото име на бранда – бел. ред.) и носят усещане за безкрайна свобода и минимализъм. Ако ти стана интересно, можеш да разгледаш новата лятна колекция на бранда на техния сайт squaressws.com или пък в инстаграм профила @square.ssws.

Освен за къдриците и за SQUARE Дара се грижи и за образованието си в Националната художествена академия, където учи Плакат и визуална комуникация. Въпреки това градът трудно я задържа в обятията си и всеки възможен свободен момент тя използва да е максимално близо до природата. Извадихме късмет, че в началото на сезона я хващаме тук за няколко "къдрави" въпроса…

Какъв е характерът на косата ти?

Доста своенравен.

Има ли връзка между него и твоя?

Определено!

Как се промени връзката ви през годините?

Общо взето, винаги сме се обичали. По едно време,

като бях по-малка, си мислех, че е много хубаво да ти е права косата, но бързо размислих и сега за нищо на света не бих я променила. Харесвам си я в най-естествения ѝ вид – такава, каквато е.

Колко често се случва да те заговарят заради нея?

От време на време. Всички много се впечатляват от моето естествено "омбре", което се получава от живота ми на плажа през лятото.

Най-тъпата (яката) свалка, която беше провокирана от къдриците ти?

Нямам такава.

3 неща, без които не може тя?

Любов, вода и слънце.

А ти?

Морето, свободата и трите ми кучета.

С какво съвместяваш грижите за нея? 

Като цяло не е претенциозна, а и заради забързаното ми ежедневие не ми остава много време за нея. Студентка съм в НХА, специалност "Плакат и визуалнка комуникация", имам собствен бранд за дрехи SQUARE и използвам всеки свободен момент да пътувам и да преследвам морето и планините.

Проектите, по които работиш и са поне толкова развълнувани, колкото косата ти?

SQUARE. Засега това е моят главен проект, по който работя.

Всекидневно се изправям пред нови предизвикателства, които ме учат да бъда постоянна, точна и организирана. 

Друга къдрава мацка, на която се кефиш?

На мама! (Белослава – бел. ред.)

Песента, на която къдриците ти пружинират най-добре?

Kali Uchis – After The Storm ft. Tyler, The Creator, Bootsy Collins.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *