УЛИЦА ОБОРИЩЕ

И тъй като не ни свърта в офиса, решихме да се пуснем с фотоапарат в посока "Оборище" и да наснимаме някои от най-харизматичните и знакови места на колоритната улица

0 коментара Сподели:

Понеже професионалното ни изкривяване не ни позволява просто да се шляем, решихме да драснем по няколко реда и да ти представим някои от отговорните лица на любимите ни локации в района. На цветната улица освен кокетни заведения и магазини се намират и някои от най-хубавите и аристократични сгради в София, а те идеално се връзват с близките галерии, които също няма да подминем.

На един от най-уютните ресторанти в нашия град се пада честта да открие нашия колоритен маршрут. Само година и половина след откриването си Atelier е в нашия топ 3, когато става въпрос за романтично и приятно местенце, изключително подходящо за любовни вечери с вкусна, изтънчена храна и пивко, ароматно вино. Немалък пръст за тази магична атмосфера има любимата ни Белослава, която е главно действащо лице. Този сезон е изключително подходящ и за късна вечеря на открито в малката и кокетна градинка точно пред ресторанта на „Асен Златаров“ 16. 


Преди повече от две години емблематичният клуб за поколения фенове се завърна на сцената на нощна София, по-красив, харизматичен и вдъхновен от всякога. Всичко това с помощта на щурите идеи на Кремена Халваджиян и нейната цветна фантазия. Придържайки се към традициите на това място, изпълнено с много поп-рок музика и освободени танцуващи хора, се получи страхотна колаборация и атмосфера като в онези безгрижни години, които тя помни с носталгия. Тези дни отвори и прекрасната vintage градина на Biblioteka, за която ще ти разкажем допълнително.   

Първото, което ни идва да ти кажем за това усмихнато място, е, че тук усещането винаги е като за лято. Денем е небрежно и спокойно, а вечер изключително весело. Интериорът, персоналът и напитките на Flip Flop са на шест и когато и да минеш, бързо ще усетиш че си презаредил батериите.

Каркасон, Катан, Скотланд Ярд, Клуедо – всичко това са игри, на които можеш да се забавляваш с приятели и с часове в едно от най-нестандартните места на „Оборище“. В гейм бар „Трите трола“ може да погледнеш на живота от хубавата му страна. 

В един от най-любимите ни ресторанти на улица „Оборище“ – Mediterraneo, всеки път можеш да си доставяш различен тип изживяване в зависимост от това, дали ще избереш да седнеш в тихата и зелена градина, закътана между стари градски къщи, или ще избереш дискретния вътрешен салон. Главен готвач на Mediterraneo е Масимо Джорджо, а за пиците отговаря с цялата си сицилианска чест Салваторе Галеота. Там ще получиш най-доброто от средиземноморската кулинария, съчетано с най-доброто вино от този регион на света. 

Сигурно често си се чудел какво точно значи The Rug Gallery. Още със създаването си първата по рода си у нас галерия за ръчно тъкани килими си поставя за задача да сподели с ценителите висшето майсторство и красотата на древното килимарско изкуство. Там може да попаднеш на изложба на ръчно изтъкани по традиционни от векове технологии, изработени от първокласни материали, истински шедьоври и ценни бижута, чиято стойност нараства с годините и ги превъща в най-красивата, уютна и полезна инвестиция. 

Всеки път, когато минаваме покрай Павилион 37, трудно устояваме на желанието си да влезем да и си поръчаме половината меню. Това харизматично място пасна като дялан камък на цялата колоритна и артистична част от улица „Оборище“. Тук силно се усеща духът на Франция не само заради близкото посолство, а и от интериора с дървените винтидж мебели, екстериора с на вид грубата метална дограма, боядисана в зелено, и тротоар с малки кокетни масички за двама. Менюто също е инспирирано от тази така романтична част от света, по която всички копнеем.

Въпреки че + ТОВА се пада една идея встрани от нашата разходка по „Оборище“, няма как да пропуснем едно от най-любимите ни места в района. През последните години там сме прекари толкова много време, че го чувстваме като наш втори дом. Прекрасно място за срещи, събития и изложби на млади и open minded хора, които те отнасят в друг свят, различен от стандартния. Освен това на „Марин Дринов“ 30. Може да похапнеш от домашно приготвени домашни кишове и сладкиши или да се освежиш в летния сезон с току-що изстискана цитронада.

Разходи се и през любимите ни места на Шишман.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *