ЛЕГОВИЩАТА НА БИРАТА В СОФИЯ

Къде и каква бира можеш да пиеш в града ни?

0 коментара Сподели:

За почитателите на бирата у нас празен ден няма, дай им само повод, и като по сигнал вдигат високо чаши за пореден тост. Това установихме по време на нашата бърза обиколка из бирариите в района. Оказа се, че в София има достатъчно разнообразие и количество, за да задоволи нуждите на народа. Наздраве.

ALE HOUSE

Ale House е място за любителите на бира, създадено от любители на бира. Това може да прочетеш още в логото на заведението, а влезеш ли в него, на мига разбираш пълния смисъл на тези думи. Мястото е много различно от всичко, което сме виждали. Тук са внедрили уникална система от тръби, които доставят бира до всяка маса, на момента, без да чакаш сервитьор или барман. Специален брояч следи количеството на изпитата кехлибарена течност. А тя също е уникална. Живо пиво, непастьоризирано и без стабилизатори и със страхотен вкус!
ул. „Христо Белчев“ 42, 0884 320 400

STIX

STIX се намира срещу фонтаните, в подлеза на НДК, и е най-доброто място за билярд, снукър, дартс, джаги и бира. Тъй като през следващите няколко месеца ще спортуваме все по-често на закрито, с чашка в ръка, ще ти разкажем за предстоя­щия сезон в Stix. Наливното пиво там се лее като из вед­ро и затова предлаганите видове бира стават все повече. Един от бестселърите тук е Erdinger, която може да опиташ на малко места в София, белгийската Tripel Karmeliet ще е новият хит, а тъмният Guinness ще чупи рекорди.
подлеза на НДК, 0882 882 082

BITBURGER

Ако бирата за теб е повече от приятно пиво, което е допълнение към вечерята ти, Bitburger е твоето място. Вече 13 години клубът на „Стефан Караджа“ 20 носи истинския дух на оригиналната Bitburger пивоварна в Германия. Тук може да откриеш някои от най-добрите марки наливна бира, каквито няма никъде другаде в София, като тъмното пиво Koestritzer, Benedikti­ner – жива бира от манастира „Свети Бенедикт“, и разбира се, тяхната гордост Bitburger. Освен на халби тя се сервира и по типично немски маниер на метър, което означава  – 15 чаши една до друга.
ул. „Стефан Караджа“ 20, 02 981 9665

KANAAL

Ето го нашия любим бирен пристан – Kanaal. Още с отварянето си той ни спечели с уникалната селекция от крафт бири, може би една от най-добрите в града. От тогава до сега техният брой нарасна значително и вече надвишава 250 вида. Непознати, интересни, редки видове бира, идващи както от традиционни производители, така и от малки пивоварни в Европа – предимно Белгия, Холандия, Англия, Дания, Италия. Освен това те са директен вносител и барът може да си позволи да работи и като магазин – с 30% отстъпка за вкъщи. В Kanaal често може да попаднеш и на дегустация и различни бирени събития.
бул. „Мадрид“ 2, 0882 856 346

ДИВО ПИВО

Хората в София с отношение към бирата вече са опитвали или поне са виждали българската жива крафт бира Диво пиво Ale в 500 мл бутилка. Съвсем леката горчивина и балансираният вкус се дължат на внимателното смесване на два вида немски малц с два американски сорта хмел. Диво пиво Ale впечатляващо добре се комбинира с меса или картофи например, а бутилката със симпатичната мечка можеш да откриеш в по-добрите бирарии, в някои ресторанти и в повечето магазини за бира.

През годините създателите на Диво пиво експериментират достатъчно, за да се спрат на сегашния вкус и с гордост да предлагат 100% истинска бира във всяка капка, защото на залетия от Лагер бири пазар е цяло чудо да откриеш такава Craft бира, с жива мая, ферментирала един месец. По желание можеш да разклатиш бутилката с маята от дъното и да направиш бирата си по-тъмна и по-мътна. Не можем да пропуснем и полезните качества на маята, която е богата на витамини и хранителни вещества, което си е бонус на фона на многото други пастьоризирани бири.

От този месец на пазара е и новата бира Диво пиво HD Limited в 330 мл бутилки, която бихме нарекли „клубна“ заради свежия и леко плодов аромат, който я прави подходяща и за дамската аудитория и нощните заведения. Супер вкусът й се дължи на микс от 3 сорта хмел, като единият – Citra, момчетата от Диво пиво внасят специално от Англия.
Контакт: 0884 632 122

Включи се и в Ордена на биропийците.

Тагове: София бира
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *