UNDERGROUND ПАРТИТА В СОФИЯ

Ако търсиш алтернативни места за забавление, виж някои страхотни парти локации из всички кътчета на София.

0 коментара Сподели:

В последните година-две underground сцената у нас определено се разви и благодарение на някои находчиви промоутъри промишлени складове, подземни паркинги, галерии и високи етажи се превърнаха в страхотни парти локации, изпълнени с тълпи от адекватна хора. На следващите няколко странички ще отдадем нужното внимание на организаторите. Respect.

 

V_BANK

Преди малко повече година в изоставената банка до Трамвайния завод в квартал Славия, малко на шега беше организирано първото издание на вече култовото парти ВьБАНКь. На 5 декември артистичното пространство отново ще събере своите верни фенове в двете индустриални зали. И този път те ще се придържат към стандартната музикална рамка – микс от ню диско ще е с привилегия в малката зала, а хип хоп ще се лее във vitrage space!!!

 

THE NEXT GEN

Генерално идеята на THE NXT GEN е да представя талантливи и тепърва изгряващи чужди артисти, на които лейбълите предричат голямо бъдеще. Доказателство за тези думи са future бомби като Archie Hamilton, Chad Andrew, Randall M, Arapu и Femart. С нелеката задача се е заел Dimitri Monev от Alboratory, а негов домакин е Fabrica 126. И музиката е строго профилирана – дъби дийп – стил, който отива перфектно на това място.

 

LOFT

LOFT е домът на Roboloco. Бившият завод за хладилна техника често се превръща в истински увеселителен център за феновете на техно музиката. Три от сервизните помещения на индустриалната сграда са обособени като отделни зали – Loft, Kitchen и Micro. На последните ивенти броят на артистите надвиши 20, така че има голяма вероятност да уцелиш някои от любимите си техно диджеи.

 

MY BEAT LIVE

Ако дотук събитията, които ти представихме, ти се струват необикновени, тези, които Ballantine’s организира, ще ти се стори, че са от най-високо ниво. Причината – всичките им ивенти дотук бяха на някои от най-високите сгради в София. My Beat Live се изкачи на 18-ия етаж на Министерството на транспорта, на последния етаж на бизнес сграда на летището, на 16-ия етаж на „Хемус“ и последното издание – на 22-рия етаж на „Родина“.

 

ABSOLUT

Absolut e един от брандовете у нас, през последните две години те направиха някои от най-запомнящите се партита на нестандартни локации. Миналата година ни изненадаха с модно ревю и парти в движещ се влак. Военният клуб в центъра на Пловдив пък отвори врати за клубно събитие с над 2000 посетители и 6 диджеи. Само преди няколко дни мина последното и запомнящо се парти You Transform Today в Централната софийска баня.

 

ELEGANTLY WASTED

Нашите приятели от ELEGANTLY WASTED тези дни отпразнуваха петия си рожден ден. За тях всичко започна от апокрифния клуб – 4 стаи и 30 човека, техни приятели. След това пътят им продължи с много нестандартни secret локации, с много локални и чужди артисти. В последните два сезона те си имат свой собствен дом – Studio 414, където нещата определено им се случват. Както те казват „Ако не ти е ден, ти е нощ“.

 

NEW ELECTRONIC SESSION

New Electronic Session се появи с мисия да развие идеята за събитието отвъд рамката. Зад името на бранда стоят Николай Въжаров и Стефан Димитров, които вече имат две успешни събития, включващи колаборации между електронна музика, арт и дизайн, представени в нестандартни локации.

Дебютът им беше през май, а няколко месеца след това направиха фурор с The Spirit of Warhol в подземен гараж на Полиграфическия комбинат.

 

STRATOS

Това лято групата на LENTOFF стартира своя амбициозен проект STRATOS. От тогава до сега членовете на организацията се увеличиха няколко пъти с артисти като Dean Barred, Nikk Nikolov, Kiril Dimchev, Milen & Toma, Petar, Hot2Touch, Peppou и Ediz. Към момента най-сполучливото им парти е Underground Story, което се провежда веднъж в месеца във Фабрика 126. На него те канят гост DJ с профилирано dub звучене. В Първите две издания специални гости на събитието бяха MENE от Сърбия и Yvo Zanev от Германия. Още по-интересен е японецът Jun Akimoto, който живее в Лондон и е един от резидентите на култовия лейбъл Fuse. Момчетата от Stratos ще се пробват и в още един нестандартен проект с неделни дневни партита, които ще се провеждат в Club Cosmo. Ще започват в 12 на обяд, а финалът ще е  точно в полунощ.

 

REEL FEEL

С изминалите събития през последните няколко години момчетата от Reel Feel доказаха, че са едни от адекватните промоутъри у нас. Благодарение на тях в София успяхме да видим и чуем едни от най-значимите музиканти в световен мащаб. Помним някои от уникалните сетове на Sirius & Methodikal, Ben Westbeech през 2011-а в 4 стаи. Феноменалният Theophilus London в Борисовата градина през 2012-а. Любимото ни диско-хаус дуо Crazy P Soundsystem, с което те обиколиха Черноморието. Миналата година надминаха нашите очаквания, като доведоха Bonobo, Wolf & Lamb, Kutmah в пространството на складовете зад Централна митница София. Тази година поканиха гранд мастър Nicolas Jaar, нечовешко яките Who Made Who, Mount Kimbie, DJ Krush на голям концерт в студио „Орфей“. Нямаме търпение да видим какво са ни подготвили за новия сезон.

 

TAKEOVER

Завършваме с TAKEOVER на Liubo Ursiny, Valdy и Philip Chernikov. Неговата история започна през февруари миналата година в новия ROOM 2 на Yalta Club. Водещият елемент е качествената музика, а момчетата са се погрижили обстановката да е част от изживяването. В залата се влиза от алтернативен вход на улица „Аксаков“, а осветлението е доста интимно и въздействащо, в синхрон с визуализациите зад пулта. За краткия си живот досега проектът направи няколко силни партита в Plazma и в The Underground Варна. Допълвайки ежемесечните събития, като специални гости се появиха и някои от любимите артисти на момчетата. Танцувахме заедно с Nick Curly, Dixon, Tiga, а на 19 декември с нетърпение очакваме и Martin Butrich.

 

Ако предпочиташ по-леко парти и коктейли, виж този маршрут.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *