SMUGGLER`S DINER

Традиционни бъргъри и автентична атмосфера

0 коментара Сподели:

Честно казано, дори и да кротуваме през седмицата, в един момент обезателно излъскваме обувките, слагаме брилянтина в косите, обличаме кожените якета и подсвирквайки си „I Walk the Line“ се насочваме към ул. Христо Белчев 29, за да прекрачим линията на емблематичния SMUGGLER’S DINER.

SMUGGLER’S е място, за което и мистър Кеш би ни завидял, защото благодарение на Павел и Димитър от The Smugglers Collective тук се пренасяш директно в по-добрата Америка от времето на блуса, суинга и рокендрола. Америка със знаковите си закусвални, розови кадилаци и жетони за джубокса. Това е единственото място в София, на което можеш да усетиш абсолютния американски дух от 20-те и 50-те, а бонусът към всичко това е храна, за която запазваме в миг еднопосочен билет.

 

Хамбургери с внесено от САЩ говеждо Black Angus месо и хлебчета, по тяхна рецепта, които се пекат специално за мястото. Автентични американски сосове, бургери, традиционни американски сандвичи, Memphis Style ребра, Buffalo пилешки крилца, салати и гарнитури, американска закуска, домашни пайове и кейкове и безплатно доливане на кафе- точно, като в американска кино продукция са само още една малка част от любимите ни неща тук.

От скоро пък можеш да се сблъскаш челно и с пристрастяващото им обедно меню, което ни плени с чили кон карне с чедър и пържени картофки, а френската им лучена супа си я пускаме на repeat всеки път, когато март реши, че снежните дни и минусови температури ще са му постоянно състояние.

За интериора мислим, че е излишно да подсказваме. Червени тухлени стени, дърво с цвят на бърбън, плочи, табели, неонови надписи, черно-бели снимки в тон с епохата, автентичен грамофон, уютна втора зала с меки сепарета и най-важното за предстоящото топло- градината! Кокетен вътрешен двор с дървени маси и многоцветни чадъри, разтворени над замечтаната ти главица ще те накарат да не ти се тръгва, ама изобщо. Ако още се чудиш споменаваме и напитките, които хич не са за пренебрегване.

За по-студените дни препоръчваме да пробваш Smuggler's виното им или някое от впечатляващите им бърбън предложения, а за предстоящия сезон заложи на бирите, които определено са над средния клас- ейл, пшенична или хубав лагер, американски и крафт заглавия те очакват с нетърпение, а вече мястото предлага и някои от най-добрите бири на Kabinet Brewery и Vista Series by Mikkeller.

За финал само се облизваме и казваме- метни китарата на гръб, приглади перчема и те чакаме за нещо наистина вкусно на ул. Христо Белчев 29- по-добрият щат!

Тагове: Smuggler’s Diner
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *