ТОП ЛОКАЦИИТЕ ЗА СУШИ В СТОЛИЦАТА

Впуснахме се в търсене на най-вкусните суши ролки и ги хапнахме в най-приятната обстановка. Виж какво и къде да опиташ

0 коментара Сподели:

София днес е жива, модерна и цветна. На всеки ъгъл можеш да откриеш ресторанти с различна интернационална кухня и това не е екзотика.

Сред всички тях суши баровете са ни фаворити. Цялата церемония по приготвяне, поднасяне и хранене си е ритуал, който заслужава специално внимание. Харесай си твоя сет и място в поредния ни софийски маршрут.

ASIA TO GO

Редовни сме в Asia To Go, където автентичният азиатски вкус, семплите рецепти и продуктите, внос от Азия, са тяхната запазена марка. Любовта им към класическото обаче не пречи често да ни изненадват с нови вкусове, а ние бързаме да сме сред първите, които ще те информират. Задължително опитай новата оризова ролка със запържено в панко галета пилешко, японска майонеза, краставица и айсберг (на снимката).
ул. „Сан Стефано“ 4А, 0889 20 36 20

EDO SUSHI

„От баланса в чинията до баланса в живота.“ Водени от тази концепция, нашите домакини от Edo Sushi ни посрещат в изчистена минималистична обстановка, в която веднага се усеща типичното японско спокойствие. Именно това е нужно, за да може основният фокус да е върху храната. А тя представлява перфектна хармония между висококачествени продукти, здравословно приготвени и стилно поднесени. Edo Sushi е едно от малкото места в София, където готвачите се придържат стриктно към японския модел на ястието, приготвено с най-скъпия ориз и най-прецизно подбраните рибни филета, без нито една излишна съставка. Това е и единственото заведение, отворено за масовата публика, в което можеш да гледаш и опиташ хита в японската кухня – тепаняки – шоу, което си заслужава. Традиционно ти споделяме, какво си поръ чахме ние: Урамаки сет (вляво), който е комбинация от любимите ни хапки; и Урамаки фиш рейнбоу и Урамаки сьомга тартар и филирани бадеми (вдясно).
Ring Mall, 0886 66 16 14
ул. „Георги С. Раковски“ 96, 0878 920 100

ESTERHASI BAR

На пъпа на София ни чака нашата маса в „Естерхази Бар“. Заведението е едно от онези места, които са изпипани до последния детайл, но разнообразието от ястия за всеки вкус и достъпните цени моментално ни карат да се чувстваме добре дошли. Днес сме тук специално заради японската кухня и по-конкретно заради Саке Сета с нигири и урамаки, който суши мастърът ни посъветва да пробваме, а ние горещо препоръчваме и на теб.
бул. “Цар Освободител” 21, 0884 441 441

HAMACHI

Каним те на суши в любимия ни малък бутиков ресторант с гурме кухня Hamachi. Тук се чувстваме специални, защото такова е отношението към всеки гост, а внимание Каним те на суши в любимия ни малък бутиков ресторант с гурме кухня Hamachi. Тук се чувстваме специални, защото такова е отношението към всеки гост, а вниманието към детайлите е най-големият чар на мястото. Ето какво си поръчахме: Урамаки Якинику рол – уникална комбинация от запечено телешко Блек Ангъс, гъби шитаке и аспержи. Не пропускай да пробваш и предложенията от новото меню.
ул. „Орфей“ 3, 0884 262 244

MARAIA FUSION

Оригиналност, умела игра с вкусовете и страхотен дизайн. Да, става дума за Maraia Fusion! Суши майсторът ни приготвя Джъмбо сет – компилация от фюжън хапки с разнообразие от риби, змиорка, гъши дроб и филаделфия и още след първата ролка го добавяме в графа любими. Оставаме впечатлени не само от вкуса, но и от ефектната презентация – сушито е сервирано върху плато от естествен камък, неустоимо за сетивата!
ул. „Г. С. Раковски“ 123, 0882 666 777

SUSHI STAR

Когато не ни се мърда от къщи или от офиса, или чакаме приятели за вечеря, „Суши Стар“ са винаги на линия. Спечелили са доверието ни с пресните продукти, достъпните цени и бързата доставка. В този брой издаваме какво поръчваме всеки път: Тигър със скариди, авокадо, сурими с лимета, краставица, японска майонеза и Дракон с унаги, авокадо и дайкон.
0882 543 309

THE SUSHI BAR

След 11 години в бизнеса, в The Sushi Bar, знаят какво да ни предложат. Опитахме Спайдър Футомаки с рак с мека черупка, краставица и авокадо и не можем да не отбележим, че вкусът е доста интересен. Вместо десерт ни сервират спе­циалното студено филтрирано кафе, приготвено по японски. Харесваме ги точно заради креативността и таланта всеки път да ни изненадват.
ул. „Денкоглу“ 18, 0885 760 176

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *