ВИЖ НОВИЯ SPAGHETTI KITCHEN*BAR

Днес прерязваме лентата на новия кулинарен палат

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Сигурно си забелязал, че последните няколко месеца в района на Съдебната, на мястото на бившото Flo Cafe, кипеше сериозен ремонт. Зад високите ограждения виждахме само познатото лого на любимото ни Spaghetti Kitchen, като към него беше добавено и Bar. Това беше първата ни индикация, че тук ще стане интересно. Познавайки отлично стила и кухнята на първородния му събрат, нямахме търпение да дойде ей този слънчев ден, за да прережем лентата и да прекрачим прага на най-новия кулинарен палат на София.

Отправяйки се към парадния вход, виждаме едно съвсем различно място. Направо фантазия. Интериор на няколко нива и различни зони с акценти и детайли, живеещи в пълна хармония. И с 1000 думи няма да може да опишем това, което ни направи впечатление, затова разгледай снимките и чети за храната надолу.


Вкусната ни обиколката започва с това, с което обикновено свършваме – десерта. На входа ни посреща витрина с авторски десерти, приготвени на място, две нива надолу, където има специален сладкарски цех. Освен култовото за Spaghetti панджало зад стъклата гордо позират и прекрасен виенски щрудел с ванилов крем, лайм пай с бял шоколад и ментов ликьор. Изкушения, които можеш да хапнеш на първи ред в шармантната лятната градина с гледка към „Света Неделя“ или да си вземеш take away.

Ако си решил да преоткриеш италианската храна като нас, просто се отдай на прясна паста и добре препечена по ръбчетата пица в Morello фурната.

За целта на това вкусно занимание препоръчваме равиоли миланезе с телешки език, сметана и пармезан (11,50 лева), приготвени ал денте, в перфектна кондиция за поне чаша вино от Новия свят. Ние импровизирахме и с класическа „Маргарита“, само че приготвена с безглутеново конопено брашно, ама само ей така, за да видим какво им е на вегeтарианците.

Разбира се, Италия не е самотна на вкусната карта, която стои пред нас. Тръгваме на околосветско пътешествие с японското патешко, норвежката сьомга, октопода от Санторини и акостираме отново у нас с шедьоврите на любимата българска кухня като мусака и печени пълнени чушки. Хлябът, топъл и току-що изпечен, ни е любим, като го харесваме във всичките му варианти. Бейгъли, чабати, фокачи, домашен хляб с маслини и глазиран лук и сме дотук…

После с минимални усилия се местим на прошуто бара, където допиваме виното си в компанията на вкусни тапаси и красив минималистичен елен, който сякаш е съзрял същото безвремие, което и ние след вечерята.

Ако не бяхме на трета чаша вино, задължително щяхме да пробваме и коктейлите на бара, които под вещото ръководство на Мартин Тодоров излизат като истинско произведение на алкохолното изкуство. Дали търсите първокласни „Мимоза“, „Блъди Мери“ или просто някакъв друг прочит на джина, водката, уискито… тук е мястото!

Тръгваме си повече от доволни, помахвайки на хората, които жужат в отворената кухня, инстаграмвайки пода за разкош. Да знаеш, че ние първи се хипнотизирахме от него и мястото, а сега просто предаваме нататък…

ВИЖ КОИ СА ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА  В ТЕЗИ СМУТНИ ВРЕМЕНА

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *