Ресторантите с отворени кухни

Майстори на показ

0 коментара Сподели:

В последно време много от заведенията решиха да извадят на показ целия си арсенал от добро поведение, качествени продукти и изрядни готвачи. За максимална прозрачност те направиха кухните си център на внимание, а отвореният им модел се превърна във фокусна точка за всички гладни. Разбира се, няма нищо лошо, докато чакаш поръчката си, да можеш да хвърляш поглед към нея, затова този месец правим селекция с местата за хапване, на които това може да ти се случи. А и както се казва – нека посрещнем новата година на чисто.

BOOM! BURGERS & BOOZE

Отношението, с което се приготвя един бургер, е много важна част от него, така че тук сам можеш да проследиш емоциите, с които се приготвя, ако седнеш в дъното на Boom! Burgers & Booze. И новото място от веригата запазва стила си с отворена шоу-кухня, позволявайки ни да гледаме как бургермастърите внимателно редят съставните части на техните шедьоври. Ако ти е много интересно, можеш да седнеш буквално на бургер бара и дори да останеш да хапнеш там.
бул. „Цар Освободител“ 12
0895 678 011

HAMACHI NI

Още с влизането в заведението се озоваваш в чудния свят на изгряващото слънце благодарение на двамата майстор сушисти, които те посрещат с усмивка насреща. Те са като истински стожери, които пазят честта на качественото суши, и ти няма как да не пробваш това, което са сътворили, дори и да си дошъл за нещо съвсем друго. Разбира се, те с удоволствие приготвят и всякакви други чудатости, различни видове риба, включително хамачи, кюфтенца от раци, темпура и други.
ул. „Г. С. Раковски“ 179
0884 262 244

LA BOTTEGA DUE PIANI

Честно казано, тук първо поздравяваме шефовете, а след това всички останали. Разположени на толкова видно място в пространството, те знаят за важната си роля на домакини, затова и не пропускат повод да ни нагостят като много добри такива. Храната е без претенции, но приготвена с много емоции и отношение към съставките, както предполага италианската кухня, и това всеки може да го види, ако внимателно гледа в ръцете на усмихнатите готвачи.
ул. „Цар Иван Шишман“ 24
0889 952 266

LAVANDA

„Стаята с кухнята“ е любимата ни в Lavanda. Честно казано, я предпочитаме всеки път, в който искаме вниманието ни да бъде отнето от впечатляващите действия на актьорите зад плота. И със сигурност готвачите знаят за ролята и въздействието си и често разговарят с нас, дават ни да надничаме в чуждите чинии, разказват ни за нещата, върху които работят, и допринасят за цялостното „преживяване“ от храната.
ул. „Цар Шишман“ 12
0882 249 740

SPAGHETTI COMPANY

Това е мястото, чиято отворена кухня буквално е част от цялостното внушение на интериора. Толкова отдавна е там и така сме свикнали с „прозрачността“ в отношенията ни, че възприятията ни не признават друг начин на комуникация между нас и храната. Пастата, магическото ризото и пиците на пещ се приготвят с изключителна прецизност под съсредоточеното осветление, за да се превърнат в истинска експлозия от вкусове, когато пристигнат в нашата чиния.
бул. “Витоша” 150
02 88 10 100

STREET CHEFS

Ако тяхната кухня не е пред очите ни, то коя? Уличните гурме музиканти творят незабравими усещания и за най-капризното небце, буквално на една ръка разстояние от теб. И докато с едното око наблюдаваш как момчетата редят кисели краставички и халапеньо върху хлебчето, то с другото не изпускаш от поглед бавно приготвеното парче месо, заради което всъщност си дошъл. След което търпеливо преглъщаш в очакване всичко това да стане едно.
ул. “Парчевич” 58-60
ул. “Козяк” 2-3
0889 052 565

ФАБРИКА ДЪГА

Винаги с удивление гледаме плавните движения на хората зад витрините, които се разминават един с друг с такава лекота, докато всеки върши своята си работа, че може да им завиди всеки отбор по синхронно плуване. Така че, независимо дали си дошъл за божественото им капучино, за сандвич Тандури или за обилна съботна закуска с мекички и пържени филийки, тук имаш поглед върху целия процес по материализирането на храната в чинията ти.
ул. „Веслец“ 10
02 444 0556

Виж кои ресторанти избрахме  за Нова година.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *